מירוץ הסרגל בשנה שעברה
מירוץ הסרגל בשנה שעברהצילום: דובי בליט

לא יעצרו אותם. כמעט שנה עברה מאז טבח השבעה באוקטובר בבוקר חג שמחת תורה וברחבי המדינה יציינו את היום הנורא עם טקסי זיכרון ממלכתיים וציבוריים.

רגע לפני אותו היום הנורא, לפני כניסת חג שמחת תורה, קיימה עיריית עפולה מירוץ מיוחד והיסטורי, ראשון מסוגו בעיר - מרוץ הסרגל.

היה זה פרי יוזמתו של רונן תמים, תושב העיר עפולה שבחר עם פרישתו מצה"ל בדרגת סא"ל, להתנדב למען מטרות חברתיות שונות בעיר עפולה והעמקים. "הרעיון היה ליצור אירוע ספורטיבי מקצועי ללא מטרות רווח, אירוע חברתי שישלב אהבה ותשוקה לספורט", אומר רונן.

המירוץ יצא לדרך בבוקר ה-6 באוקטובר וכעבור 24 שעות הוקפץ רונן חזרה לשירות ארוך ומשמעותי כמו כל יתר אזרחי מדינת ישראל.

כעת, כמעט שנה אחרי, רוצים רונן ועיריית עפולה לקיים את המירוץ הייחודי בשנית, כאשר זה יעמוד בסימן הנצחתם של חללי מלחמת 'חרבות ברזל' באשר הם וכמובן בסימן תפילה ותקווה למען שחרור החטופים.

הרצון הוא לייצר אירוע ספורטיבי שישלב מצוינות לצד סולידריות, הנצחה והערכה לאנשים היקרים שלנו שנהרגו במלחמה הנוראית שנכפתה עלינו", אמר תמים. הוא הוסיף כי "כמי שהתייצב בבוקר ה־7 באוקטובר ושירת חודשים ברצועת עזה ובגזרות נוספות, אני נרגש לקיים מרוץ מקצועי ולהוקיר את זכר הנופלים והגיבורים של מלחמת חרבות ברזל".

אל המירוץ שיתקיים בפעם השניה ב-8 בנובמבר, הצטרפו גם המועצות השכנות מעמק יזרעאל ומהגלבוע, ויחד עם עמותת 'יד לבנים' אל המירוץ שיתקיים בצפון הארץ צפויים להגיע אלפי אנשים כאשר ההערכות מדברות על כ-2,500 רצים, כמות כפולה מהשנה שעברה חרף המצב בצפון.

כאמור, מדובר באירוע ספורט שלא למטרות רווח, אך כזה שיוכר רשמית על ידי איגוד האתלטיקה, כשלצד מרוץ חצי מרתון מקצועי, יתקיימו גם מקצים של 5 ו־10 ק"מ בכדי לאפשר לרצים רבים לקחת חלק באירוע המיוחד.

בין הרצים הרבים צפויים לקחת חלק גם משפחות נופלים שיוקירו בכך את זכר יקיריהם שנפלו במהלך המלחמה.

אבי אלקבץ, ראש העיר עפולה, אמר כי "מרוץ הסרגל משלב השנה שני ערכים חשובים: ספורט שמהווה אורח חיים בריא לצד הצדעה והוקרה לחללי צה"ל הגיבורים שהודות להם אנו כאן.

אני מברך את שיתוף הפעולה האזורי ביחד עם ראשת מועצה אזורית עמק יזרעאל, שלומית שיחור רייכמן, וביחד עם ראש מועצה אזורית הגלבוע דני עטר לצד תורמים נדיבים וכל מי ששותף למרוץ הזה".

שלומית שיחור רייכמן, ראשת מועצה אזורית עמק יזרעאל הודתה למארגני המירוץ כשאמרה כי מדובר "במרוץ חשוב וערכי מאין כמוהו. מעבר לעובדה שהוא עוסק בנושא חשוב כמו ספורט הוא מעלה על נס את זכר הנופלות והנופלים שלנו מאז השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל. אני מזמינה את כל תושבות ותושבי המועצה והאזור להצטרף לרוץ במיזם המרגש הזה".

דני עטר, ראש מועצה אזורית הגלבוע הוסיף ואמר: "אחרי שנה מאתגרת במיוחד שבה איבדנו את טובי בנינו במלחמת חרבות ברזל, מרוץ הסרגל השנה נושא בחובו מסר עמוק של הנצחה, זיכרון ותקווה לשחרור החטופים. שיתוף הפעולה בין הרשויות באזור ביחד עם עמותת יד לבנים הוא דרך נוספת לחבר את הספורט לקהילה ולהעניק למשפחות הנופלים את הכבוד הראוי.

אני מזמין את תושבי מועצה אזורית הגלבוע לקחת חלק במרוץ המרגש הזה ומודה לכל המארגנים על היוזמה החשובה שהפכה למסורת".