רזא פהלווי, בנו של השאה האחרון באיראן מוחמד רזא שאה פהלווי, טוען בראיון לערוץ 7 כי מדינות המערב צריכות לסייע לתושבי איראן להתקומם נגד המשטר בטהרן.

בשיחה בכנס ה-IAC בוושינגטון מצהיר פהלווי המתגורר בארה"ב שם הקים 'ממשלה איראנית גולה' כי אזרחי איראן יכולים להיות "הצבא הטוב ביותר" עבור מדינות המערב נגד משטר האייתוללות. "הצבא הטוב ביותר שנמצא במקום הוא תושבי איראן עצמם. כל מה שהם צריכים זה תמיכה נוספת, כדי שיוכלו לארגן טוב יותר את השביתות וההפגנות שלהם, ויוכלו להסתמך על סוג התמיכה שהיינו עדים לה לקראת סוף המלחמה הקרה. האיראנים קוראים כבר זמן רב לתמיכה מהעולם החיצוני, במיוחד מהעולם המערבי. התגובה הטובה ביותר היא לא להילחם. האיראנים עצמם מוכנים להילחם, אבל הם לא יכולים לעשות זאת לבד".

למרות התבטאויותיו נגד המשטר בטהרן, הוא מעדיף שלא לראות מדינות זרות תוקפות את איראן. "אני לא יכול, כפטריוט וכלאומן לקבל שום סוג של התערבות צבאית נגד המדינה שלי. אני חושב שיש פתרון הרבה יותר טוב - המשטר הזה מפחד מהעם עצמו. זו הסיבה שהם פוגעים באנשים, זו הסיבה שהם יורים בילדים שלנו, אבל אם הם יראו שהאיראנים באמת זוכים לגיבוי ותמיכת העולם החיצוני, אז הם יחשבו פעמיים.

במאה השנים האחרונות היינו עדים לעולם החופשי שהופיע בכמה סכסוכים גדולים. הפעם הראשונה הייתה מלחמת העולם השנייה, השנייה הייתה במלחמה הקרה. היו אז מנהיגים חזקים, ואנחנו צריך מנהיגים חזקים עכשיו, וכולם יצטרכו לעשות את העבודה שלהם", אומר פהלווי.

על היחס של אזרחי איראן ליהודים יש לו רק מילים חמות לומר, והוא מבקש להבדיל בין האזרחים למשטר בטהרן. "הפרדיגמה חייבת להשתנות, ואני חושב שכמה ממשלות מפתח, כולל ארה"ב, צריכות להבין שבעוד שהמשטר נשאר אויב עוין, יש להן שותף בעם האיראני. העם האיראני יחפש ידידות ויחסים לבביים עם השכונה שלנו. היחסים בין איראן ליהודים הם תנ"כיים. כורש הוא ששחרר את העבדים היהודים בבבל ועזר להם לבנות מחדש את בית המקדש שלהם בירושלים. איראן נתנה מקלט ליהודים שנמלטו מהיטלר. זה מוטבע בתחושת הזהות הטבעית שלנו, אנו חוגגים את המגוון האתני של קבוצות דתיות, מנוצרים ועד ליהודים, בניגוד למשטר שנוגד באופן מוחלט את כל מה ששונה".

הראיון המלא (אנגלית):