הרב שמואל קורנבליט, מנהל תחום הכשרת מורים בארצות דוברות ספרדית מטעם מכללת הרצוג, יזם הקמה של אתר שינגיש את התנ"ך לדוברי ספרדית כהנצחה לזכרו של אילן כהן הי"ד, חייל בודד שהגיע לישראל מארגנטינה, שירת כלוחם בצנחנים ונפל בקרבות ברצועת עזה
המיזם כולו עשה את צעדיו הראשונים כבר לפני מספר שנים, כאשר הרב קורנבליט גילה שניתן למצוא באינטרנט כמעט הכול, חוץ מתנ"ך בספרדית במהדורה יהודית. ניתן למצוא תנ"ך עם הברית החדשה, אבל היה ברור לו שאין קהילה יהודית, מכל זרם שהוא, שתעשה שימוש בהפקה נוצרית שכזו.
כמי שעלה לישראל מארגנטינה ולימוד תנ"ך בוער בו, ייסד הרב קורנבליט יחד עם הרב נחום נריה עוד קודם לכן ארגון של צעירים דוברי ספרדית תחת השם 'משואה'. הארגון פיתח אתר ובו חומרים על יהדות וציונות בספרדית. ההיכרות במסגרת זו עם עולם האינטרנט איפשרה לו גישה יעילה יותר להקמת המיזם התנ"כי שבו יתורגמו חומרי עזר רבים המלווים את לימוד התנ"ך בספרדית. בין השאר מדובר במפות שבהן ניתן להתחקות אחר מסעותיהם של האבות, גבולות מדיניים בתקופות שונות ועוד.
סמל אילן כהן ז"ל נפל ביום ז' באייר בקרב בצפון רצועת עזה. הלווייתו התקיימה ביום שישי בצהרים ובה השתתף הרב קורנבליט. בהמשך הגיע הרב פעמיים לנחם את המשפחה שהגיעה מארגנטינה. שם סיפר על תרגום נאומו של מנחם קלמנזון לספרדית ומתוך כך עלה הרעיון להנגשת התנ"ך כולו יחד עם חומרי העזר הלימודיים לזכרו של אילן.
באזכרת השלושים הגיעו שוב לישראל הוריו של אילן ובשיחה עם הרב קורנבליט סיפרה לו אמו של אילן על האהבה שלו ללמוד גיאוגרפיה, על שהיה "בולע" את ספרי לימוד הגיאוגרפיה של שנת הלימודים כולה בתוך שבוע או שבועיים, על רצונו ללמוד גיאוגרפיה של ארץ ישראל. עוד סיפרו שכלוחם ברצועת עזה מצה מפה של ארץ ישראל בהכינו אנשי החמאס כביטוי לכך שהארץ כולה שלהם. הוא תלה את המפה ההיא וכתב על כך פוסט.
עוד סיפרו לו על הרצון של אילן ללמוד את הגיאוגרפיה של ארץ ישראל, מה שהוביל אותו להגיע לשומרון לרעות צאן וללמוד תנ"ך בין נופי האזור. "אחד החברים העלה אפשרות שהלימוד השפיע עליו להיות קרבי כי הוא למד פרקי תנ"ך על מלחמות ישראל".
באזכרת השלושים עדיין הייתה המשפחה כואבת ו"לא ידעו איך להכיל את מה שהצעתי", מספר הרב קורנבליט. משום כך פנו אליהם מאוחר יותר מכרים שפירטו על הפרויקט שראשיתו כבר קיימת. אמו של אילן סיפרה שהיא זוכרת את ביקוריו של הרב קורנבליט בבית הכנסת שלהם בארגנטינה, ושם את דרשותיו על הפרויקט וחשיבותו.
בביקור נוסף שערך בארגנטינה הגיע לבית המשפחה, שם שמע את סיפור חייו, ראה את אלבום התמונות שלו והמשפחה כבר הייתה ערוכה הרבה יותר להודאה ולהכלת ההנצחה דרך "פרויקט שכמעט כל תלמיד יהודי דובר ספרדית, ולא משנה מאיזה זרם, יתחבר דרכו לחומרי לימוד התנ"ך".
הרב קורנבליט מעריך כי המיזם כולו יושלם בעוד כשנתיים, אך כבר כעת ניתן למצוא באתר חומרים על מעל ארבע מאות פרקי תנ"ך, כאשר על כל פרק ישנם ארבעה אייטמים הלקוחים מכתביהם של רבנים שונים ובהם הרב אליעזר מלמד, הרב יובל שרלו, הרב יואל בן נון ואחרים.
ואם אנחנו מבקשים לשמוע על התגובות בשטח, ניתן ללמוד על כך הביקוש הרב שמגיע מכלל המגזרים, החל ממוסדות חב"ד, דרך מוסדות המזוהים עם הציונות הדתית ועד לגופים שאינו אורתודוקסים אך מבינים גם הם שהתנ"ך שייך לכלל העם היהודי.