הכדורגלן שגיב יחזקאל והמחווה לחטופים
הכדורגלן שגיב יחזקאל והמחווה לחטופיםצילום: האתר הרשמי של אנטליהספור

קארמה. 9 חודשים עברו מאז חגג שחקן הכדורגל הישראלי שגיב יחזקאל שער במדי קבוצתו אנטליאספור הטורקית במחווה לציון 100 ימים להימצאותם של חטופים ישראליים רבים בשבי ארגון הטרור חמאס בעזה.

בתחילה הקבוצה הטורקית חגגה עם יחזקאל את השער החשוב, אך רגע לאחר שפירסמה את תמונת החגיגה שלו ברשת החברתית, קיבלה מבול של תלונות מצידם של אוהדי הקבוצה ואזרחי טורקיה בכללם המזוהים עם מחבלי החמאס ותומכים בטבח השבעה באוקטובר שביצעו.

יחזקאל שהיה הכוכב הגדול של הקבוצה הטורקית נלקח יום אחר כך לחקירה על ידי הרשויות בטורקיה, נעצר ונשיא אנטליאספור הודיע על שחרורו של יחזקאל ודיבר בגנותו בכלי התקשורת בטענה שפגע בעם הטורקי.

לאחר סאגה ארוכה בה יחזקאל סורב לחזור לשחק, לפני כחודשיים פסקו בפיפ"א, ארגון הכדורגל העולמי נגד הקבוצה הטורקית ומלבד שחרורו של יחזקאל לחתום בכל קבוצה בה הוא חפץ, אך דרשה זו מהטורקים לפצות את השחקן הישראלי בסכום של 100 אלף יורו, המשכורות המגיעות לו.

הטורקים מצידם לא מוכנים לשלם לישראלי ומשכך חובם עודנו עומד.

על פי דיווחים בטורקיה, בפיפ"א שכבר הענישה את אנטליאספור מספר פעמים, חידשו כעת את העונש החמור ביותר שאפשר להשית על קבוצה, כאשר הודיעו לה כי אסור לה לרכוש שחקנים עד שישלמו את החוב לכדורגלן הישראלי. הצדק ייעשה?