לקראת יום השנה לתחילתה של מלחמת "חרבות ברזל", ובעיצומה של מערכה רב-זירתית, עורכים היום (שלישי) העיתון 'בשבע' ואתר ערוץ 7 את "כנס ירושלים", לראשונה בעיר שדרות.
הכנס, בסימן הצדעה לתושבי הנגב המערבי, עוטף עזה ותושבי הצפון, עוסק בסוגיות הביטחוניות, השפעות המלחמה על החברה הישראלית, בנושאי חברה, כלכלה וחינוך, בחיזוק והזדהות עם תושבי עוטף עזה ותושבי הצפון, בסוגיית החטופים והדרכים להחזרתם, זיכרון הנופלים, ועוד נושאים רבים ומגוונים.
כחלק מהכנס נערכו בשעות הבוקר סיורים מודרכים לבאי הכנס בתחנת משטרת שדרות ובבית המייסדים.
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים ואמר כי "זו משימת דורנו לבנות בניין משותף אחרי השבר הגדול".
"נצח ירושלים, נצח שדרות, נצח הנגב והגליל – זו תשובתנו הנחושה. התושבים הוכיחו ערבות הדדית וגבורה בלתי שבירה. המשימה לא הושלמה, ויש להחזיר את החטופים ולשקם את האזורים שנפגעו", הוסיף הרצוג.

יו"ר העיתון 'בשבע', דודו סעדה, אמר: "אנו מסיימים שנה מאתגרת. על הציבור הדתי-לאומי מוטלת המשימה לחבר בין חלקי העם, ואנו פועלים מתוך ערבות ואחריות, במיוחד לאור החוסן שהפגינו תושבי הנגב והצפון"
סעדה סיים בדברי תפילה לחיזוק חיילי צה"ל, להחלמת הפצועים ולהשבת החטופים בריאים למשפחותיהם.