
ארבע שנים עברו מאז שיחקה מכבי תל אביב במפעל השני בחשיבותו של הכדורגל האירופי, הליגה האירופית.
הערב (חמישי) שבה האלופה הישראלית אל המפעל היוקרתי כשהתארחה בפורטוגל אצל בראגה במשחק הפתיחה של הליגה האירופית.
מכבי שמחזיקה במאזן מושלם בליגת העל הישראלית פתחה את המשחק הערב בצורה מושלמת כאשר כבר בדקה ה-2 עלתה ליתרון משער של אלעד מדמון הצעיר לאחר בישול של דור פרץ אך השער נפסל בטענת נבדל. ובכל זאת, מכבי לא עצרה, שיחקה התקפי והעזה. וכשמעיזים - כובשים.
בדקה ה-30 שוב שיתוף פעולה בין אלעד מדמון לדור פרץ, שיתוף שכלל עקב יפייפה של החלוץ הצעיר לקשר האחורי המוכשר, הסתיים בפנדל כשזה הוכשל על ידי שוער הפורטוגלים ואושר דוידה התכבד לכבוש את שער היתרון של המכבים מתל אביב.
הייתה זו אחת המחצית הטובות ביותר של קבוצה ישראלית במפעל אירופי בשנים האחרונות ונדמה היה כי זהו רק עניין של זמן עד שמכבי תכבוש גם את השני בדרך לניצחון בפתיחת הליגה האירופית. אז נדמה.
המארחת הפורטוגלית הלחוצה הצליחה לשלוט בקצב של המחצית השניה, הגיעה למספר מצבי הבקעה בהם גדולים ביותר אך חסרה את הגרוש ללירה ורק חוסר מזל ודיוק מנעו ממנה את השיוויון.
בדקה ה-88 זה קרה. בראגה הצליחה להשוות ועמוק בתוך תוספת הזמן, בדקה ה-95, פנדל שנשרק לזכותה לאחר נגיעת יד ברחבת מכבי סידר לה את המהפך המיוחל.
אם זה לא מספיק, אזי שבתוספת הזמן הורחקו בכרטיס צהוב שני ואדום גם גבי קניקובסקי ואסנטה ובמשחק הבא תצטרך מכבי לשחק ללא שניים משחקניה המובילים העונה.
האלופה הישראלית שומטת יתרון ומפסידה בפתיחת הליגה האירופית. היא עוד תצטער על זה.