אנתוני בלינקן
אנתוני בלינקןREUTERS/Remo Casilli

מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן נפגש הלילה (שישי) בניו יורק עם השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, יממה לאחר שארה"ב וצרפת הציגו הצעה להפסקת אש בת 21 יום בין ישראל ללבנון.

דובר מחלקת המדינה, מת'יו מילר, אמר בהצהרה כי במהלך הפגישה, בלינקן "דיבר על חשיבות ההגעה להסכם על הפסקת אש בת 21 ימים בגבול ישראל-לבנון, שהוצעה על ידי ארצות הברית, אוסטרליה, קנדה, האיחוד האירופי, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, סעודיה, איחוד האמירויות, בריטניה וקטאר ועל הסדר דיפלומטי שיאפשר לאזרחים משני צידי הגבול לחזור לבתיהם".

מילר הוסיף שבלינקן הדגיש כי "הסלמה נוספת של הסכסוך תקשה על הגעה לפתרון".

"מזכיר המדינה דיבר גם על המאמצים המתמשכים להגיע להפסקת אש בעזה שתבטיח את שחרור החטופים, תקל על סבלו של העם הפלסטיני, ותיצור את התנאים לסיום המלחמה, והדגיש כי כל הצדדים חייבים לקבל את ההחלטות הקשות הנדרשות על מנת להגיע להסכם", אמר דובר מחלקת המדינה.

"הוא דיבר גם על הצעדים שישראל צריכה לנקוט על מנת לשפר את מתן הסיוע ההומניטרי לעזה. בלינקן חזר על המחויבות האיתנה של ארצות הברית לביטחון ישראל".

הפגישה התקיימה לאחר שמוקדם יותר, הגיב דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ון קירבי, לדבריו של ראש הממשלה על ההצעה האמריקנית להפסקת אש בלבנון.

"השקענו המון מאמץ בהצהרה הזאת, כולל שיחות עם הלבנונים והישראלים. לא היינו עובדים עליה אם היא לא הייתה נתמכת על ידי גורמים בכירים בממשלה הישראלית", אמר קירבי והוסיף: "היה לנו יסוד סביר להאמין שהשיחות שהתקיימו אמש היו כנות. מה השתנה מאתמול להיום? צריך לשאול את נתניהו".

"לא היינו מציבים את ההצהרה אם היו לנו ספקות שהשיחות עם הישראלים היו חיוביות," אמר קירבי.

"יש לשאול את נתניהו אם הוא חזר בו מהסכמתו. אני יכול רק לומר כי בהתבסס על השיחות מאתמול בלילה, היה לנו כל סיבה להאמין שהוא היה כנה בכוונותיו," הוא הוסיף.

בהמשך הלילה פרסמה לשכת ראש הממשלה הודעה בשפה האנגלית על היוזמה האמריקנית להפסקת אש.

"בעקבות דיווחים שגויים רבים סביב יוזמת הפסקת האש בהובלת ארה"ב, חשוב להבהיר כמה נקודות. מוקדם יותר השבוע, ארה"ב שיתפה את ישראל בכוונתה להציע, יחד עם שותפים בינלאומיים ואזוריים נוספים, הצעה להפסקת אש בלבנון", נכתב בהודעה.

"ישראל שותפה למטרות היוזמה בראשות ארה"ב לאפשר לאנשים לאורך הגבול הצפוני שלנו לחזור בשלום ובבטחה לבתיהם. ישראל מעריכה את המאמצים של ארה"ב בהקשר זה, מאחר ותפקידה של ארה"ב בקידום היציבות והביטחון באזור הוא הכרחי".

"הצוותים שלנו נפגשו (יום חמישי, 26 בספטמבר) כדי לדון ביוזמת ארה"ב וכיצד נוכל לקדם את המטרה המשותפת של החזרת התושבים בבטחה לבתיהם. נמשיך בדיונים הללו בימים הקרובים", לשון ההודעה.