חריימה טוניסאי
חריימה טוניסאיצילום: פרטי

מתכון החג של שף אוריאל סרור מגן האירועים ׳טרויה׳ במתחם בני דרום - אשדוד:

"למרות שמתכוני דגים תמיד נשמעים מסובכים להכנה, דווקא דג חריימה הוא קל ומהיר מאוד להכנה. את המתכון הזה לדג חריימה קיבלתי מסבתא שלי, שנולדה בג'רבה והיתה בשלנית מעולה. הרוטב האדום כל כך טעים שאצלנו בבית אלו שלא אהבו דגים היו נהנים מהרוטב בלבד, טבול בחלה טרייה – אחד המאכלים הכי טעימים בעולם."

מצרכים:

  • 4 יחידות פילה דג לוקוס או דג שלם פרוס רצוי עם הראש שמתאים לברך עליו בבערב חג.
  • 4 כפות שמן
  • 10 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל חריף
  • 1 מיכל (210 גרם) פולפה או עגבניות איטלקי.
  • 2 עגבניות אדומות מגורדות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית קימל טחון
  • 2-3 כוסות מים
  • מיץ לימון טרי(4 לימונים)

אופן ההכנה:

מוזגים שמן לסיר סוטאז' רחב ומוסיפים את השום והפלפל החריף. מטגנים במשך דקה, זהירות שלא יישרף, כי השום הופך להיות מר. מוסיפים עגבניות טריות ורסק עגבניות ומטגנים עד לצמצום הנוזלים כ-5 דקות. מוסיפים תבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות – אל תדלגו על השלב הזה כי הוא מעשיר את טעם הרוטב ומפחית מחמיצות העגבניות.

מוסיפים מים (כ-2 כוסות, לפעמים צריך יותר) ומביאים לרתיחה. טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מוסיפים מלח/פפריקה חריפה או 1 כפית סוכר במידה והרוטב חמוץ מידי או לפי הטעם. מוסיפים את הדגים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות. בהגשה מוסיפים מיץ לימון טרי.

בתאבון וחג שמח