
בעלי עסקים יודעים כיום שהדברה לעסקים היא לא רק בגדר המלצה, אלא פעולה שחובה לעשות. עסקים בתחום המזון מושכים אליהם אורחים לא רצויים כמו מזיקים ומכרסמים, וזה בהחלט לא משהו שצריך להופיע בתפריט.
איזה מחלות עוברות לבני אדם ממזיקים? כל כמה זמן צריך לבצע הדברה במסעדה ואיך מתמודדים עם הבעיה בצורה בטוחה ויעילה? אם יש לכם עסק עם מזיקים, המאמר הזה בשבילכם.
הדברה לעסקים: חובה או המלצה?
מדיי פעם אנחנו זוכים לראות פוסט ויראלי ברשתות עם עדות חיה (או שלא), על חרק שהגיע למקום שלא היה אמור להיות בו. בין אם זה שקית קפואה של מזון, או מנה בבית קפה, הנושא בהחלט מעורר עניין וחלחלה בקרב הציבור.
האם הדברה לעסקים היא עניין חובה או רק בגדר המלצה? ובכן התשובה היא חד משמעית כן. משרד הבריאות קבע כי יש לבצע הדברה שוטפת אחת לחודש לפחות, לעסקים בתחום המזון. חשוב לזכור שעסקים בתחום המזון רגישים הרבה יותר למזיקים ומכרסמים על פני בתי עסק בתחומים אחרים.
משרד הבריאות מקפיד על בדיקות פתע, ביקורות ומעקבים בקרב עסקים, ופועל כנגד עסקים שלא עומדים בדרישות. אי עמידה בתנאים עשוי בהחלט לגרור עונשים, קנסות כבדים ואפילו סגירת בית העסק.
למה חשוב לבצע הדברה חודשית לעסק?
מעבר לחוק המחייב הדברה שוטפת כאחזקה חודשית לבתי עסק בתחום המזון, יש כמה סיבות טובות שתרצו להדביר את העסק שלכם.
הדברה מקצועית היא הדרך היחידה להתמודד בצורה יעילה עם שלל המזיקים שמגיעים לעסק, החל מג'וקים, נמלים, זבובים, עכברים וחולדות. הדברה מקצועית באופן קבוע מסייעת למנוע התפתחות מחודשת של מזיקים, וכמובן שומרת על מוניטין העסק.
מעבר לזה, הדברה במקום רגיש שכזה, חייבת להיעשות בצורה מקצועית ויסודית, שכן שימוש לא נכון בחומרי הדברה או בשיטות הדברה לא מתאימות, עלול לגרום לפגיעה חמורה בקרב העובדים והלקוחות.
עכברים במקום? אלו המחלות והסכנות שצפויות לכם
עבור עכברים וחולדות, עסקים כמו מסעדות, מרכולים ופיצוציות זה גן עדן. המקום מלא בשאריות של מזון, משטחים לא נקיים ועוד שלל הפתעות שרק הם מסוגלים למצוא. מעבר למחזה לא נעים, עכברים במסעדה גורמים למחלות וסכנות בקרב בני אדם.
עכברת למשל זה חיידק שמועבר דרך עכברים וחיות אחרות, וגורם למחלות מסובכות ואף לאשפוז בקרב בני אדם.
חיידק הסלמונלה המוכר יותר מגיע גם כן מעכברים, הודות לשאריות הצואה והשתן שהוא משאיר בקרבת מקורות מזון ומשטחים. החיידק גורם לתופעות מאוד לא נעימות כמו הקאות, שלשולים, כאבי בטן חזקים ועוד.
גם מחלת הנטאוירוס יכולה להיות קטלנית עבור חלק מבני האדם, זוהי מחלת נשימה נדירה שנגרמת בעקבות אבק מזוהם מהפרשות העכברים. אמנם לא כל המחלות שעוברות מעכברים מסוכנות לכל בני האדם, אך איזה עסק באמת ירצה להתעסק בזה?
אורחים לא מוזמנים: איזה חרקים מגיעים בדרך כלל למסעדה?
זוחלים זחלו לכם לצלחת? יש כמה חרקים נפוצים שקרוב לוודאי נמשכים למסעדים. נתחיל עם ג'וקים שנמשכים למקומות אפלים ולחים, מחפשים אחר מקורות מזון שונים ומגוונים. הג'וקים הנפוצים במסעדות הם תיקן אמריקאי ותיקן גרמני, שבדרך כלל מתרבים במהירות והופכים את המקום לסכנה אמיתית לציבור.
התיקן האמריקאי נכנס בקלות דרך פתחים צרים, חלונות שאינם סגורים ואפילו דרך הדלת. אם כל דרכי הגישה הללו חסומים, הוא יכול להגיע גם דרך הצנרת עד למנה המבוקשת.
התיקן הגרמני חובב מזון לא פחות, ולמרות שהוא לא מעופף כמו האמריקאי הוא ימצא את דרכו להגיע למסעדה דרך פתחים וכניסות שונות. בנוסף לכל הצרות, התיקן הגרמני סוחב את תיק הביצים על גבו, כך שתיקן אחד הופך למספר תיקנים תוך כמה ימים.
חרק נוסף שנמשך למסעדה הוא הזבוב, שריחות המזון והפסולת בסביבה מביאים אותו ממרחקים למקום. הזבובים מתעופפים בכמויות, וכמו שאר החרקים גורמים לנזק תברואתי ולאי נעימות בסביבה.
עוד חרק שהוא בעצם מכרסם וחובב מסעדות מושבע - זה כמובן החולדה. חולדות נמשכות למסעדות בגלל האוכל הזמין, מקורות המים ומקומות מסתור נוחים. הם יכולים להסתתר במשך שעות במהלך היום שהמסעדה פעילה, ואז לצאת בלילה, לכרסם באוכל שנשאר, לגרום לנזקים בתשתיות ואף להגיע למזון שאוחסן בארונות.
איך מבצעים הדברה מקצועית למסעדה?
ביצוע הדברה במקום כל כך רגיש, חייב להיעשות בצורה סופר מקצועית עם מיומנות וידע רב. צריך לזכור שבמסעדה יש מגוון רחב של חרקים ומזיקים, כך שההדברה צריכה להיות מותאמת וממוקדת כנגד כל האויבים. עוד דבר חשוב שצריך לקחת בחשבון זה שיטת ההדברה ובחירת חומרי ההדברה.
השימוש בכימיקלים וחומרי הדברה רעילים במקום שכזה, עלול לגרום לנזק רציני ופגיעה חמורה בקרב בני אדם. איך בכל זאת מבצעים הדברה בטוחה ומקצועית במקום שכזה? כך עושים זאת מדבירים מקצועיים!
שלב האבחון – בשלב הראשוני המדביר יאבחן את המצב בשטח. הוא ידע לזהות שאריות, סימני זיהוי וסממנים ייחודים, במטרה לגלות עם איזה סוגי חרקים מתמודדים. בחירת שיטת ההדברה – המדביר יבחר את שיטת ההדברה המתאימה והבטוחה ביותר בהתאם לסוג המזיק שצריך להדביר. בין אם מדובר בתיבות האכלה כנגד עכברים משוטטים, או שימוש בפיתיונות ג'ל רעילים כנגד תיקנים רבים.
ההדברה – ההדברה תתבצע ביום ובשעה שנוחה לבית העסק, כמו בשעות הערב, בשעות לא פעילות או בסופי שבוע, זאת כדי לא לפגוע בפעילות השוטפת של העסק.
אם אתם לא רוצים מזיקים בלתי רצויים בעסק שלכם, הזמינו חברת הדברה מקצועית עם מדביר מוסמך שיגיע על בסיס חודשי להדברה בעסק וניהול תיק הדברה מסודר ומוגדר בחוק, לקבלת תוצאות יעילות בדרך הכי בטוחה ואפקטיבית.