ח"כ אורית סטרוק
ח"כ אורית סטרוקצילום: ערוץ 7

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, אורית סטרוק, טוענת בריאיון לערוץ 7 כי לא הופתעה כשהגיעה הידיעה על חיסולו של נסראללה.

"מהרגע ששינו פאזה מול החיזבאללה והתחילו להכות אותו ביכולות שלו, היה ברור שזה יכול להגיע גם לשם, וטוב שכך. ברוך ה', זה שינוי שחל בשבועיים האחרונים, שינוי ראש ושינוי כיוון מאוד משמעותי שיש לברך עליו. מדובר באירוע שהיה צריך לקרות מזמן", אומרת סטרוק.

עוד אומרת סטרוק כי "יכולות החיזבאללה מאוד מאיימות וצריך היה לשים לזה סוף כבר מזמן. אני יכולה להבין שחיכו להתייצבות המצב בדרום, ואכן המצב בדרום השתנה בשבועות האחרונים באופן משמעותי שמאפשר את החזית הנוספת הזו, ואני מאוד שמחה שעשו פעולות מאוד חכמות".

באשר לכיוון שאליו מוביל החיסול, משוכנעת השרה סטרוק שהכיוון טוב מאוד. "בסופו של יום הסכנה הגדולה של החיזבאללה היא כפולה, היא גם באיום הישיר על תושבי הצפון וגם באיום הגדול על כל מדינת ישראל. החיזבאללה הוא כוח שנבנה כתעודת הביטוח של איראן כדי שהיא תוכל להמשיך ולפתח נגדנו נשק גרעיני וכדי שהיא תוכל לפגוע בנו בלי להיפגע בעצמה, והפגיעה האיכותית-אסטרטגית הזו ביכולות האסטרטגיות של חיזבאללה, גם במפקדים וגם בחימוש שלהם פגעו בתעודת הביטוח שלהם, מה שמאפשר פעולה ישראלית באופן הרבה יותר פתוח בגבול הצפון ולשנות את המציאות בתוואי הגבול הלא הגיוני והלא ביטחוני שם".

על שאלת הכניסה הקרקעית ללבנון, אומרת סטרוק כי ברור שאין רצון לסכן חיילים ונכון עשה הקבינט כשהחליט על החיסולים המאסיביים של יכולות החיזבאללה בפעולות מהאוויר, באופן שלא מסכן חיי חיילים, ולהבנתה תהיינה פעולות נוספות באופן שכזה. עם זאת היא סבורה שקו הגבול הצפוני לא יוכל להישאר כפי שהוא על מנת שהאיום לא יישאר כפי שהוא. "אני מאוד סומכת על הקבינט בהרכב הנוכחי שלו שייתן מענה גם לסוגיית קו הגבול שכעת הוא חסר כל היגיון ביטחוני".

סטרוק מקפידה בדבריה שלא לתחום קו גבול חדש בליטני או בנקודה אחרת, אך מבהירה שהגדרת קו הגבול צריכה להיות כזו המאפשרת שליטה פיזית על אזור הצפון כולו ועל הישובים.

הלחץ הבינלאומי להפסקת אש לא מטריד את השרה סטרוק שמזכירה שמדובר בלחץ שהיה זה מכבר ומקורו גורמים אנטישמיים. המדינות מבינות היטב שהמלחמה הישראלית היא מלחמה למען העולם כולו שצריך להודות לישראל ולהצדיע לה, "ואם הם מפעילים עלינו לחץ, זה בגלל חוסר יושרה וצרכים פוליטיים. אנחנו צריכים לעשות את מה שנכון לביטחון ישראל, לביטחון המזרח התיכון ולביטחון העולם שלא אמור לחיות תחת שלטון רודני של טרוריסטים".

"מה שעשינו במבצע הזה שהתחיל לפני כעשרה ימים הוא פריצת דרך עולמית במאבק בטרור. זה מפנה דרך כי אחד הכלים של הטרור הוא תפיסת מחסה מאחורי אזרחים ויצירת דילמות מוסריות בפני מדינות שלא רוצות לפגוע באזרחים תמימים ולכן נמנעות מלפגוע בטרוריסטים, ואנחנו פרצנו את המחסום הזה כאשר הודענו לכל האזרחים שבבתיהם וביישוביהם התבסס הטרור, הודענו להם שהמקומות לא בטוחים ושיצאו משם. עשינו את זה בעזה והמשכנו בלבנון, והקו הזה צריך להמשיך בעולם. מטילים את האחריות על התושבים שנמצאים שם ואומרים להם שאם אפשרתם לטרור להיכנס לבתים שלכם, הבתים שלכם מסומנים כבתי טרור וצאו משם אם אתם לא רוצים להיפגע".

את אירוע הביפרים ומכשירי הקשר מדמה השרה סטרוק לדבריו של דוד המלך 'חרבם תבוא בליבם', "אותם מכשירים שנועדו להשתמש בהם נגדנו הם שפגעו בהם. ישראל עושה כאן פריצת דרך עולמית במערכה נגד הטרור".

עוד נשאלה השרה סטרוק אודות הסיכוי להמשך פעילות הקבינט במתכונתו הנוכחית על צמרת המערכת הביטחונית הנוכחית, זו שספגה לא מעט ביקורת ממנה ומחבריה למפלגה. סטרוק משיבה ומדגישה כי הביקורת שהטיחו היא, יו"ר מפלגתה השר סמוטריץ' ואחרים, הייתה על כך שדיונים שמתקיימים אינם פתוחים וכאלה המאפשרים שיח, אלא כאלה שנועדו לאישור בלבד של הנתונים והדרישות שהוכנו מבעוד מועד על ידי ראשי הצבא ומערכת הביטחון. דרישתם הייתה להיות שותפי אמת לתהליך קבלת ההחלטות ולא חותמת גומי להחלטותיהם של אחרים, "וזה דבר שתוקן תוך כדי החודשים שאחרי השבעה באוקטובר. הקבינט הפך להיות הרבה יותר פעיל ובשבועות האחרונים הגורמים הצבאיים הפכו להרבה יותר משתפים בכל הנתונים ובכל החשיבה. צורת עבודה אחרת, הרבה יותר נכונה וראויה, וטוב שכך".

עוד היא מזכירה כי הטענה הייתה "שבשום פנים ואופן אין מקום לוועדות חקירה לפני סיום המלחמה כי גם מי שכשל צריך להמשיך להוביל ולהילחם והם לא צריכים לעשות את זה כשמעל ראשם יש חרב מתהפכת כשכל הזמן דנים במה שהם עשו או לא עשו בשבעה באוקטובר, יש לאפשר להם להילחם בראש מורם. את כל החקירות נעשה אחרי המלחמה. גם בזה צדקנו. כעת צריך שילוב ידיים אמיתי ושיתוף עבודה וחשיבה משותפת של הדרג הצבאי והמדיני וזה מה שיוביל לניצחון".