בפארק הירקון בתל אביב נערך הערב (שני) "טקס הזיכרון הלאומי" שאורגן על ידי משפחות ה-7 באוקטובר.
הטקס, בהנחיית חנוך דאום ורותם סלע, החל בדקת דומייה ותפילת יזכור.
רפי בן שטרית, ששכל את בנו סמ"ר אלרואי ז"ל ב-7 באוקטובר, אמר בטקס: "מתוך השבר והמשבר, מתוך הצער והיגון אנחנו עומדים כאן כולנו יחד כאיש אחד, ובלב אחד נושאים בליבנו את זכרם הקדוש של הנופלים והנרצחים בתפילה חרישית לַהשבת כל הַחטופים ולהחלמת כל הפצועים".
לדבריו, "צוואת הנופלים, בהם אלרואי, בעצם הימים הנוראים האלה היא גם לַעשות חשבון נפש לאומי. תחילת התיקון בקבלת אחריות. הבן האהוב שלי ושאר הלוחמים הגיבורים קיבלו עליהם אחריות, הקריבו את נפשם וּמסרו את נשמתם. מעומק הלב הכואב ומתוך אהבה ודאגה לארץ הזאת, ולא חלילה מעמדה פוליטית, אני מבקש מעל במה זוֹ לקרוא לַהקמת וַעדת חקירה ממלכתית שתחקור לעומק וביסודיות את אסון שבעה באוקטובר".
"מלחמת חרְבות ברזל שנכפתה עלינו בִּידי אויב מר ואכזר פרצה מייד בתום חג הסוכות, חג האסיף, החג שמסמל יותר מכול את היחד, את הסולידריות החברתית, את האחדות, את הסיפור המשותף של כולנו. בשם בני שאיננו אני מבקש שנהיה ראויים, שנהיה יחד", סיכם.
יגאל כהן, אביה של התצפיתנית הדר ז"ל, אמר באירוע: "אני עומד כאן היום, אבא שאיבד את הילדה הקטנה שלו, את הדבר הכי יקר שיש לו - עדיין לא מאמין שזה קשור אליי, למשפחה שלי. אני גם בטח עדיין לא יודע איך קמים מֵחורבן הבית הפרטי שלי. אבל אני יודע שאנחנו חייבים לקום מֵחורבן הבית של כולנו. יחד. בכוח. באחדות מתוך עוצמה. אני עומד כאן היום גם כִּנְציג כל משפחות התצפיתניות שנרצחו במוצב נחל עוז בשבת ההיא. אנחנו הקול שלהן. ואני רוצה שישמעו, כל מי שצריכים לשמוע, כי דם הבנות שלנו זועק אלינו מן האדמה. אנחנו לא נוּכל לשתוק. לא נעזוב, לא נשכח ולא נתעייף. בשארית הכוחות שיש לנו אנחנו נדאג שהאחראים - יקבלו עליהם אחריות", הדגיש האב.
"שנה ליום הארור ההוא מאז נפלו השמיים, מאז כבה האור בבית...אחרי מותה גילינו מכתב שכתבה הדר לעצמה - טיפים 'לִרגעים קשים בלבד' - 'תחייכי!', 'את תצליחי. אם לא עכשיו- מחר'. וּממש לקראת הסוף היא הוסיפה: 'תדברי עם הבית - זה יעזור'. הדר שלי, הלוואי שאת שומעת, כי מִכּל הדברים בעולם גם אני מתפלל, שאולי תדברי עם הבית, לנו - זה הכי יעזור", סיכם.
במקור נמכרו לאירוע עשרות אלפי כרטיסים אך בשל הנחיות פיקוד העורף הוא ייערך רק בהשתתפות קרובי החטופים, הנרצחים והנופלים.













