אביגיל מייזליק
אביגיל מייזליקצילום: ראומה ש. גבע, מלקטת הרגעים

אדם שרוצה טוב ומחפש טוב, שרגיל כל חייו לחפש איך להיות טוב על פי אמות המידה של התורה, עשוי לפעמים להגיע למקום שבו הוא בטוח שאין סיכוי שהוא טועה. הרי הוא תמיד מחפש להיות ישר ואמיתי, אז איך ייתכן שהוא טועה? אך מי שכן עם עצמו ומסכים להתבונן על עצמו בעין האמת, מגלה שלמרבה הצער הוא עדיין לא מושלם, ולמרות הרצון הטוב גם הוא יכול לטעות. אומנם לא קל לגלות זאת, אך דווקא על ידי זה הוא יוכל לסלוח לחוסר מושלמותם של אחרים.

לחברה טובה שלי זה קרה בערב החג, והסיפור שלה היה לימוד חשוב גם בשבילי. וכך היא סיפרה:

"בבעלותי חנות תכשיטים ותיקה מזה שנים רבות. אני משתדלת לנהל אותה באמונה וביושר, ובחסדי ה' יצא לי שם של אדם אמין. לקוחות רבים שבים אליי פעם ופעמיים ושלוש, ואני אוהבת את עבודתי ומודה לה' עליה. פרט לתכשיטים היפים והמיוחדים שבחנות, אני מרגישה שאנחנו משווקים גם יושר ואמינות.

"אחד הסוחרים שמהם אני קונה סחורה הוא אדם דתי שעימו יש לי קשרי מסחר כבר שנים ארוכות. עם השנים נוצרה בינינו מערכת של אמון הדדי ושיתוף פעולה מוצלח. בעיניי מילה שלו זו מילה ולעולם אינני בודקת אחריו. הוא כותב לי את משקל הזהב על פתק מסודר - ובשבילי זה מספיק.

אך יום אחד הנחתי על המאזניים המקצועיים שלנו – מאזניים איכותיים, אמינים ומדויקים - תכשיט שזה עתה קניתי מאותו סוחר, שהיה כתוב עליו שמשקלו הוא משקל מסוים. להפתעתי ולחרדתי התברר לי כי המאזניים שלי מראים על טעות וכמות הזהב פחותה משמעותית. הזדעזעתי. איך זה ייתכן? הרי אני מכירה את הסוחר הזה שנים רבות כאדם אמין וישר, האם ייתכן שהוא רימה אותי ואת הלקוחות שלי? שקלתי שוב ושוב ובכל פעם קיבלתי את אותה התוצאה. החלטתי לנסות לשקול תכשיטים אחרים, ולחרדתי הרבה – המשקל של כולם היה פחות מהמשקל המצוין עליהם".

כשהנכד נשאר בחנות

"קשה לתאר את תחושתי ברגעים ההם, כאילו האדמה רועדת תחת רגליי. האמינות שלי, שבה כה התגאיתי, הפכה להיות בדיחה, פרט להפסד הכספי הגדול שנגרם לי. לא ידעתי כיצד להגיב. לבסוף התקשרתי לסוחר ההוא והטחתי בו דברים קשים. הסוחר נפגע מאוד, וטען בכל תוקף כי לא היו דברים מעולם וכי אני טועה, ולא הוא. במשך יום שלם התהלכתי בתחושות קשות ביותר. למחרת בבוקר הגיע סוחר אחר, שאף ממנו אני קונה סחורה. הפעם ידעתי כי לא אקח שום צ'אנס ואשקול באופן מדויק את התכשיטים שלו. התחלתי לשקול ו... שוב טעות! הסוחר מצהיר על משקל מסוים, ואילו כאן מופיע משקל אחר. שקלתי תכשיט אחר תכשיט ו... זה לא ייתכן, העולם השתגע? באותו רגע נכנסה בתי לחנות עם בנה בכורה, נכדי בן השלוש.

"אמא", אמרה לי, "אני חוששת שאתמול, כשיצאת להפסקה ונשארתי כאן בחנות, השובב הקטן שלי התעסק במאזניים. אני מציעה שתבדקי שהכול בסדר איתם". הבטתי בה המומה. לאחר מכן בדקתי את המכשיר ונדהמתי לגלות שבאמת הוא לא היה מכוון על המצב הרגיל שלו, אך באופן שלא ניתן היה לקלוט בזמן השימוש הרגיל. מיהרתי לסדר את העניין וכל התכשיטים חזרו למשקלם המקורי... כולל התכשיטים של הסוחר שעליו צעקתי רק אתמול. כמובן שהתקשרתי אליו והתנצלתי פעמים רבות, אך היה זה בשבילי שיעור לכל החיים!"

גלילות אנטרקוט במילוי כבד עוף ופטריות
גלילות אנטרקוט במילוי כבד עוף ופטריותצילום: שושי סירקיס

גלילות אנטרקוט במילוי כבד עוף ופטריות

צילום: שושי סירקיס

האנטרקוט הפרוס דק דק הוא אחד המוצרים האהובים עליי. אני משתמשת בו לשימושים רבים במטבח, אבל אחד הנהדרים שבהם הוא הגלילות. חמש דקות טיגון ומתקבלת מנה חגיגית במיוחד שתפאר את שולחן החג.

דרגת קושי:

קלה

זמן טיגון:

10 דקות למלית+5 דקות למנה

4 מנות עיקריות

חבילת אנטרקוט פרוס דק דק, מופשר לילה במקרר

שמן לטיגון

למלית:

בצל גדול קצוץ דק

3 כפות שמן זית

2 סלסילות פטריות טריות קצוצות דק

250 גרם כבד עוף צלוי

4 כפות פירורי לחם

3 שיני שום כתושות

3-2 כפות פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ

מלח ופלפל

לרוטב:

כוס יין אדום

בצל קטן קצוץ דק

כף שמן זית

כף סילאן

מלח ופלפל

כף חומץ בן יין אדום או בלסמי

מכינים את המלית: מנקים היטב את הכבד וחותכים לקוביות קטנות. מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כדקה, מנמיכים את האש וממשיכים לטגן ולערבב מדי פעם, עד שהבצל זהוב. מגבירים שוב את האש, מוסיפים את הפטריות והכבד ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהאש. מוסיפים למלית את פירורי הלחם ועשבי התיבול.

מכינים את הרוטב: בסיר קטן מטגנים את הבצל בשמן הזית, כ־5 דקות על אש בינונית, מערבבים מדי פעם עד שהבצל מזהיב קלות ומתרכך. מוסיפים את החומץ ומבשלים אותו על אש חזקה עד שהוא מתאדה לגמרי. מוסיפים את היין והסילאן, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ומבשלים עד שחצי מהנוזלים מתאדה.

מכינים את הגלילות: לוקחים פרוסה אחת של אנטרקוט, מניחים בחלקה הקדמי פס של מלית בעובי 2 סנטימטרים ומגלגלים עליו את הבשר. ממשיכים להכין באותה צורה את כל הגלילות. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בה את כל הגלילות כ־3 דקות על צד אחד, הופכים לצד השני ומטפטפים בעדינות ובצורה אחידה דבש או סילאן על כל הגלילות. מטגנים עוד 3-2 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מעבירים לצלחת הגשה. יוצקים כף או שתיים של הרוטב מסביב לכל מנה ומגישים.

לתגובות: avmyzlik@gmail.com