האירוע
האירועצילום: באדיבות המצלם

שגרירות ישראל בוושינגטון קיימה אירוע מרכזי לציון שנה לטבח ה-7 באוקטובר, בו נרצחו מאות אזרחים ביישובי עוטף עזה ובדרום הארץ.

באירוע השתתפו למעלה מ-300 אורחים בכירים, ביניהם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן, השגריר מייק הרצוג, חברי קונגרס, דיפלומטים, יועצי ביטחון ועשרות שגרירים ממדינות שונות.

יוסי הופמן, מתנדב זק"א (זיהוי קורבנות אסון), היה אורח הכבוד ונשא דברים מרגשים.

הוא הציג את האפוד שלבש בזמן פעולות החילוץ, שעדיין היה שחור ומפויח, ולדבריו עדיין נשא את "ריח המוות".

הופמן תיאר את חוויותיו הקשות בנאום מרגש: "היינו שם מהרגע הראשון, ראינו את הזוועות בעיניים שלנו. עד היום אנחנו לא שוכחים את הרגעים האלה. אי אפשר לשכוח. הלב קרוע גם היום. ראינו את המוות בעיניים".

הקהל היה נרגש עמוקות מדבריו של הופמן, והעניק מחיאות כפיים סוערות לארגון זק"א ולאלפי מתנדביו.

האירוע הסתיים כאשר הופמן הוביל את הקהל באמירת תפילת שלום המדינה, רגע מרגש שהדגיש את ההשפעה המתמשכת של הטרגדיה ואת חוסנו של העם הישראלי.