גדעון סער
גדעון סערצילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90

הרבה נאמר על יו"ר הימין הממלכתי גדעון סער מאז כניסתו לממשלה. אולפני השמאל נכנסו לתבהלה, הכפישו והשמיצו את המהלך.

אחידות המחשבה בתקשורת לא נתנה מקום להבעת העמדה רווחת בציבור ובעיקר בקהלי הימין - כניסת סער לממשלה מהווה חיזוק למדינת ישראל בשעתה הגורלית.

בעת הזאת נדרשת יציבות פוליטית שתאפשר הגעה ליעדי המלחמה. בעיניי, הצטרפותו של סער לממשלה מהווה רכיב קריטי עבור יישום מטרות המלחמה הכוללות את הכרעת האויב ושיקום ההתיישבות באזורי הלחימה. הלגיטימציה הציבורית הנצרכת לממשלה העומדת לפני ההחלטות הקשות מנשוא שיהיה עליה לקבל בתקופה הקרובה צריכה להתרחב. ההחלטות הקשות מהוות עול כבד על כתפי הנושאים בה, הרחבת שורות הנשיאה בעול בעת הזו אל מול האתגרים מאיראן ולבנון - משמעותית ביותר.

בנוסף, השארת הפוליטיקות והשנאות האישיות דווקא בין שני האישים עם ההיסטוריה הידועה ביניהם - סער ונתניהו, מהווה מצפן מוסרי חשוב לאזרחי ישראל, זו העת לאחדות השורות אל מול אויבינו שלא מבדילים בין ימין לשמאל או דתיים וחילוניים, מבחינתו של האויב כולנו "מתנחלים".

נקודה חשובה נוספת בהצטרפותו של סער היא עמדותיו הניציות, המהוות חיזוק למחנה הלאומי. סער, שגדל בתנועת 'התחיה' הביע לאורך השנים עמדות התקפיות ומלטנטיות נגד ארגוני הטרור. סער נטוע עמוק במחנה הימין ושילובו בממשלה ייתן גוון נוסף, של אדם בעל ניסיון ורקע עשיר מחמישה קבינטים בהם ישב.

נקודה נוספת הראויה לציון היא הזווית של אתגור המערכת הביטחונית. בשורה של פרסומים מהזמן האחרון, סער מצטייר כמי שמאתגר את מערכת הביטחון והאלופים השונים. דווקא כאחד שלא צמח בממסד הביטחוני ואינו כבול לפרדיגמות והקונספציות שהובילו אותנו עד ל-7 באוקטובר. כך לדוגמה הוא זה שהביא את הרעיון להקמתו של מרחב הפרימטר לאורך הגבול עם עזה וכך במהלך השנים קרא לביצוע פעולות יזומות להשמדת החמאס והיכולות הרקטיות של החיזבאללה.

בדברים שנשא במליאת הכנסת לאחר כניסתו לממשלה, קרא סער לחבריו באופוזיציה להצטרף לנשיאת המשא הכבד תחת אלונקת הנהגת המדינה. מי ייתן וכך יהיה.

הכותב הוא ממייסדי המטה הלאומי בליכוד