חלת באגט
חלת באגטצילום: גיל אבירם

חלת באגט - מימי נאמן שייך

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח לבן בהיר מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 2.5 כוסות מים

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • מעט מלח
  • שומשום / פרג / קצח

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים מלבד המים במיקסר עם וו לישה עד לאיחוד (או כ -10 דקות בידיים).

חשוב שהגלוטן ייטמע היטב והבצק יתפח.

יוצקים את המים ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת כ – 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר תפיחת הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים ואז כל חלק לשניים סה"כ 6 חלקים.

מכל 3 כדורים יוצרים גלילים מאורכים וקולעים לחלה.

מסדרים על מגש ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו מברישים את החלה בביצה מפזרים שומשום, קצח, פרג או כל מה שבא ואופים כ-25 דקות או עד שמתקבל צבע שחום עמוק.

בתאבון!

חג שמח!