חלת באגט - מימי נאמן שייך
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח לבן בהיר מנופה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 2.5 כוסות מים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- מעט מלח
- שומשום / פרג / קצח
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים מלבד המים במיקסר עם וו לישה עד לאיחוד (או כ -10 דקות בידיים).
חשוב שהגלוטן ייטמע היטב והבצק יתפח.
יוצקים את המים ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת כ – 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר תפיחת הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים ואז כל חלק לשניים סה"כ 6 חלקים.
מכל 3 כדורים יוצרים גלילים מאורכים וקולעים לחלה.
מסדרים על מגש ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו מברישים את החלה בביצה מפזרים שומשום, קצח, פרג או כל מה שבא ואופים כ-25 דקות או עד שמתקבל צבע שחום עמוק.
בתאבון!
חג שמח!