
עיזת אל-רישק, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אומר כי המכתב ששלחו שר החוץ האמריקני טוני בלינקן ושר ההגנה האמריקני לוייד אוסטין, לשר הביטחון יואב גלנט בדרישה להגדיל את היקף הסיוע לרצועת עזה במהלך החודש הקרוב, הוא "גיבוי מלא והצדקה גלויה עבור הממשלה הפשיסטית הזו וצבאה הנאצי להמשך והסלמת הפשע שלהם ומעשי הטבח נגד עמנו (הפלסטיני) ברצועת עזה, ובפרט בצפון (הרצועה)".
במכתבם דרשו בלינקן ואוסטין מממשלת ישראל לפעול לשיפור המצב ההומניטרי ברצועת עזה במהלך שלושים הימים הקרובים, אחרת עלול המצב להשפיע על אספקת אמצעי לחימה אמריקניים לישראל.
אל-רישק הטיל על ארה"ב את האחריות המלאה ל"המשך פשעי ההרעבה, הצמא, והמוות ממחלות של אלפים ברצועת עזה, רובם נשים, ילדים וקשישים, בגין היעדר דלק לבתי החולים".
לדבריו, הממשל האמריקני פועל באמצעות מסמך זה לשפר את התדמית של ישראל המוכתמת בדם של בני העם הפלסטיני אשר נתון לרצח עם.
הוא דרש מהממשל האמריקני להפסיק את התמיכה בישראל והשותפות המחאה ב"רצח העם" שהיא מבצעת וללחוץ על ממשלת נתניהו ו"ממשלתו המטורפת" להפסיק את "התוקפנות".