משעל
משעלפלאש 90

ערוץ לבנוני דיווח הערב (חמישי) כי חאלד משעל, מנהיג חמאס בחו"ל, הפך לממלא מקום מנהיג חמאס שחוסל בחג הראשון של סוכות.

בספטמבר 1997 ניסה "המוסד" לחסל את משעל באמצעות רעל שהותז לעברו ברחוב בעמאן, בירת ירדן. אך החיסול נכשל וישראל נאלצה לשחרר את שייח' אחמד יאסין מבית הסוהר בתמורה לשחרור סוכני המוסד שהיו מעורבים בניסיון החיסול.

אפשרות נוספת היא שחליל אל-חיה, סגנו של יחיא סינוואר, שיצא מרצועת עזה לפני 7 באוקטובר ימונה למחליפו. הוא נחשב לאחד הבכירים שמנהלים את שיחות המו"מ להפסקת אש ועסקת חטופים בשם ארגון הטרור.

מוסא אבו מרזוק, ששימש סגנו של הנייה כשהיה ראש הלשכה המדינית של חמאס נחשב לאחד הבכירים בזרוע המדינית בארגון, ואולי גם שמו יועלה כמחליף.

גורם בחמאס אמר לעיתון הנפוץ בלונדון, "א-שרק אל-אווסט", כי בחמאס החלו התייעצויות נרחבות בתוך הארגון בנוגע לעתיד, ובכל הקשור לבחירת המנהיג הבא וניהול המלחמה וניהול המשא ומתן.