תנועת "נחלה" קיימה היום (שני) אירוע גדול במיוחד תחת הכותרת "נערכים להתיישבות בעזה" על גבול הרצועה.
השר בצלאל סמוטריץ' אמר בכנס "למען האמת, די ברור לי שבסופו של דבר תהיה התיישבות יהודית ברצועת עזה. כמו שהיה ברור לי לאורך כל השנים מאז הגירוש מגוש קטיף שלא ירחק היום ונידרש לכבוש את עזה מחדש, כפי שלוחמינו ומפקדינו הגיבורים עושים בשנה האחרונה".
יו"ר תנועת נחלה דניאלה וייס אמרה בכנס: "התכנסנו מתוך מטרה ברורה ומעשית לקדם התיישבות יהודית בכל חבל עזה. העזתים לא יישארו בעזה! אין שום תשובה חוץ מלהרוג את כל החמאס ולכל מי שרוצה לחיות חיים נורמליים לאפשר להם לצאת למדינות העולם".
עוד אמרה: "מי שהתחיל את המלחמה הזו ישלם. אף עזתי לא ישאר בעזה בלי יוצא מן הכלל. אלו שקרויים לא מעורבים, מדינות העולם הנאורות צריכות לדאוג לקבל אותם. עם ישראל ישוב לנגב המערבי עד לים התיכון. במשך כל הציונות ואני ברמה האישית במשך 50 שנה בהתיישבות בשומרון רואים כמה הלא ריאלי הופך לריאלי".
"בימים האחרונים חתמה תנועת נחלה על חוזה בהיקף של מיליונים על הקמת נקודת התיישבות. בהתחלה אולי בצד הזה של הגדר אבל מהר מאוד בצד השני נקים את הישובים הראשונים בחבל עזה".
ענבל פיטוסי וריקי בן ברוך, נציגות ממשפחות נפגעות הטרור, הצטרפו לקריאה למהלך זה וטענו כי חזרת ההתיישבות היהודית בעזה תחזק את הביטחון ותוביל להחזרת החטופים.
השר איתמר בן גביר אמר: "אם אנחנו רוצים — אנחנו יכולים לחדש את התיישבות בעזה. מוריי ורבותיי, אנחנו יכולים. אנחנו יכולים להקים את כפר דרום, אנחנו יכולים להקים מחדש את נצרים, את עצמונה, אנחנו יכולים לחזור הביתה. אנחנו יכולים לעשות עוד דבר - לעודד הגירה. האמת היא, שזה הפיתרון הכי מוסרי, הכי נכון. לא בכפיה. אבל להגיד להם: "אנחנו נותנים לכם את האפשרות, לכו מכאן לארצות אחרות". ארץ ישראל שלנו".
"מכאן אני קורא לראש הממשלה, בנימין נתניהו, שביום יום ההולדת שלו, מגיע לו מזל טוב. בנימין נתניהו, בחודשיים וחצי האחרונים, שאנחנו בפורומים המצומצמים איתך, אפשר, וזה מוכיח שאפשר לעשות, אפשר לפעול, אפשר לטפל, אפשר לכסח, אפשר לנצח".
השר יצחק וסרלאוף אמר בכנס: "שמעתי שיש כאלה שאומרים הכנס המשיחי. מה זה משיחי? אנחנו חלמנו 2,000 שנה להקים כאן מדינה, להקים כאן ממלכת כהנים וגוי קדוש נחזור הביתה. מי שחולם עד מדינה יהודית בציון אז הוא משיחי, שיקראו לנו כך".
השרה מאי גולן הדגישה כי ההתיישבות היא הדרך היחידה להביא ביטחון, וציינה כי זו המדיניות שהוכיחה את עצמה ביהודה ושומרון.
ח"כ אביחי בוארון מהליכוד אמר כי "מה שקרה ב-7 באוקטובר קרה רק בגלל שישראל עזבה את רצועת עזה בהתנתקות. בגלל שביו"ש מתגוררים חצי מיליון מאזרחי ישראל, צה"ל נמצא עמוק בשטח עם יכולות שליטה - וזו הסיבה שאין התקפה על מרכז הארץ".
בהמשך היום, האירוע יגיע לשיאו בשמחת בית השואבה גדולה, בהשתתפות רבנים, שרים, חברי כנסת, אישי ציבור, משפחות גרעיני ההתיישבות ואלפי משתתפים נוספים. השמחה מסמלת את החיבור העמוק בין ההתיישבות לבין הרוח החלוצית והציונית, המובילה להקמת יישובים חדשים בעזה כחלק מהחזון הציוני.
נציגי הגרעינים מבהירים כי ההתיישבות בעזה היא מטרה לאומית של מדינת ישראל, והיא נועדה לחזק את אחיזת העם היהודי בארצו. "האויב אולי מנסה לפגוע בנו, אך ההתיישבות כמו במהלך כל ההיסטוריה היא הדרך להבטיח גם את ביטחונם של תושבי העוטף וגם את ביטחונם של תושבי כלל מדינת ישראל".




