
חמאס מפנה קריאה לכל גורם אפשרי כדי לסייע לה במאמץ לבלום את המהלכים הצבאיים של ישראל ברצועת עזה.
בהודעה שפרסם (שלישי) חמאס נכתב כי "אזלת היד הערבית והאיסלאמית" הוא גורם המעודד את "האויב הציוני" להמשיך במלחמה. בנוסף, קרא חמאס לעולם הערבי והאיסלאמי לעשות שימוש ביכולות שבידיו כדי "להכאיב לאויב" ולבלום את מהלכיו הצבאיים.
בנוסף, דרש חמאס מהמדינות והאיסלאמיות לקרוא לכינוס מועצת הביטחון באופן דחוף וללחוץ לאישור החלטה הקוראת "להפסיק את התוקפנות ולהגן על עמנו ממעשי הטבח".
חמאס הפנה דרישה למזכ"ל האו"ם לפעול להפסקת "ההשמדה הכוללת בצפון רצועת עזה" ולציבור הערבי והאיסלאמי ולאנשים החופשיים בעולם להסלים את הפעילות נגד ישראל, ובכלל זה להטיל מצור על השגרירויות של ישראל והפעלת לחץ על הממשלות המערביות כדי לסייע לפלסטינים".
"העולם, העומד בהכנעה כאשר הוא מזכיר את פשע השואה, שלא ראה (במו עיניו), חייב להגיב היום על לשואה החדשה, אותה הוא רואה בשידור חי וישיר”, ציינה חמאס שחתמה את הודעתה באמירה לפיה "מדובר בג’יהאד, ניצחון או נפילה חלל בדרכו של אללה".
