
בסרי לנקה נעצרו במהלך שמחת תורה שלושה אזרחי המדינה בחשד שתכננו פיגוע טרור נגד ישראלים השוהים באזור ארוגם ביי.
זאת לאחר שאתמול המטה לביטחון לאומי פרסם אזהרה חמורה לישראלים השוהים במדינת האי. האזהרה לישראלים במדינה עדיין בתוקף.
לכוחות ההגנה בסרי לנקה הגיע מידע מסוכנות הביון ההודית על מתקפה מתוכננת בין התאריכים 19 ל-23 באוקטובר על ישראלים השוהים בארוגם ביי. באזור הוצבו יחידות קומנדו וקציני מודיעין של סרי לנקה.
ככל הנראה העצורים קיבלו כסף כדי שיבצעו פיגוע נגד ישראלים.
אתמול כאמור פרסם המטה לביטחון לאומי אזהרה חמורה לישראלים השוהים בסרי לנקה - וקרא להם לצאת במיידי מאזור ארוגם ביי ואזורי החופים בדרום ומערב האי, לנוכח "מידע עדכני אודות איום טרור המתמקד באזורי תיירות ובחופים".
בימים האחרונים נחשף בפני המל"ל מידע מודיעיני על כוונות לביצוע פיגוע נגד ישראלים בדגש על ארגום ביי בסרי לנקה. לפי גורמים, מדובר על "התרעה חמה על חוליית טרור שיצאה לדרך ומסתובבת בשטח", בדומה להתרעה על כוונה איראנית לבצע פיגוע בטורקיה בקיץ 2022.
