אלפים הגיעו הערב (חמישי) להקפות השניות שהתקיימו בכיכר רבין בתל אביב יחד עם תלמידי ישיבת מעלה אליהו שמובילים את ההקפות מידי שנה.

הפעם בעקבות המלחמה, השתתפו בהקפות משפחות חטופים, משפחות שכולות וחיילי מילואים.

להקפה של הרב חיים גנץ עלו לוחם המילואים יובל פריאל ואישתו זמרת. יובל עשה מאז שמחת תורה הקודם מעל 230 ימי מילואים והוא יצא אליהם יום אחרי לידת בנו הרביעי. יובל מורה בתיכון צייטלין בעיר, הגיע לחגוג הערב הישר מהלחימה מלבנון לשם יחזור בתחילת השבוע.

הרב גנץ עם הרב לאו בהקפות
הרב גנץ עם הרב לאו בהקפותצילום: אלישיב קרובסקי

הרב חיים גנץ אמר באירוע: "המציאות כנראה מורכבת ומסובכת ועברנו את הקטסטרופה הגדולה ביותר מאז הקמת המדינה. אבל זהו.

מאז שמחת תורה עצמו שנה שעברה הכרנו ברשעת הגויים הכרנו את זה שאנחנו עם ישראל. וזה דבר גדול

אבל הדבר הכי גדול שאני רוצה לומר הוא שאמנם אנחנו לא אברהם אבינו שעקד את בנו במזבח אבל יש לנו עשרות אלפי חיילים שבכל יום ובכל רגע נתון כבר שנה שלמה מוסרים את הנפש, והם ונשותיהם שנשארות עם שישה ילדים בבית. הן גם גיבורות אמיתיות. אין עם כזה בעולם."

ההקפות בכיכר רבין
ההקפות בכיכר רביןצילום: אלישיב קרובסקי