מנצח התזמורת הפילהרמונית, להב שני
מנצח התזמורת הפילהרמונית, להב שניצילום: Marco Borggreve

לציון שנה לאירועי ה-7 באוקטובר, יתקיים "פרויקט התקווה" - פרויקט יצירות ופיוטים המאגד לראשונה את התזמורות המובילות בישראל לחמישה ימי קונצרטים ברחבי הארץ, ביוזמת שרון עזריאלי עבור קרן עזריאלי

הקונצרטים ייערכו בין הימים רביעי 30.10 ועד שני 3.11, מכירת הכרטיסים החלה (בתשלום סמלי)

לציון שנה לאירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת, יזמה שרון עזריאלי עבור קרן עזריאלי את "פרויקט התקווה", פרויקט מוזיקה יהודית מקודשת בהשתתפות התזמורות המובילות בארץ, להנצחה ולזכר הנופלים. הפרויקט יעשה שימוש במוזיקה כדי להחזיר ולחזק את תחושת התקווה הלאומית שכולנו כל כך זקוקים לה בימים אלה. בפרויקט ייקחו חלק 13 תזמורות ומאות נגנים וזמרים, שיופיעו במהלך 5 ימים בכל רחבי הארץ.

בקונצרטים ינוגנו יצירות העוסקות בנושאים יהודיים ממקורות קדושים ובחלק מהקונצרטים ייחשפו יצירות חדשות המבטאות את הכאב שפילח את ליבנו ואת עמנו מאז ה-7 באוקטובר.

התזמורות שייקחו חלק בפרויקט הן: הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של להב שני, התזמורת הפילהרמונית הישראלית הצעירה, תזמורת ירושלים מזרח ומערב אשר יארחו את יגל הרוש ואת אנסמבל הנשים נעמה, התזמורת הסימפונית ירושלים אשר יארחו את הזמרים אליאב זוהר ואפרת גוש, הסימפוניה הישראלית ראשון לציון, התזמורת הסימפונית חיפה, התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, הקאמרטה הישראלית ירושלים, תזמורת הנוער הלאומית הישראלית לכלי נשיפה, סימפונט רעננה, הסימפונייטה הישראלית באר שבע, והאקדמיה למוזיקה ולמחול ירושלים.

"יזמתי את הפרויקט מתוך האמונה שלמוזיקה יש יכולת עמוקה הן לרפא והן לעורר השראה, ומתוך הרצון להביא תקווה ונחמה באמצעות מוזיקה יהודית מקודשת", אומרת ד"ר שרון עזריאלי, זמרת סופרן, דירקטורית בקרן עזריאלי. "מאז ה-7 באוקטובר, ישראל מתמודדת עם מכאובים וטראומות וזוהי תקופה קשה מנשוא. הקונצרטים מציעים לנו הזדמנות להתכנס, למצוא כוח בחוויות המשותפות שלנו, ולהתרומם מהיופי הטרנסצנדנטי של מנגינות קדושות. אני מודה מאוד להרכבים המוכשרים שהתכנסו לטובת משימה זו, להפיץ את התקווה ולהזכיר לנו את החוזק המתמשך של העם הזה".

פרויקט התקווה ייערך במשך 5 ימים, בין התאריכים 30.10 עד ה- 3.11, בכל רחבי הארץ. הכרטיס מסובסד ומחירו 20 שקלים.