
אמש התקיימה ועידת 'מזרח תיכון נכון' בהשתתפות מאות אנשים בהם אנשי צבא, מדינאים, שרים, מובילי דעת קהל ואף נציגים מהחברה הערבית (מהארץ ומחו"ל).
את הועידה שהתקיימה במלון וולדורף אסטוריה בירושלים הובילו ח"כ אוהד טל ושגריר ארה"ב בישראל לשעבר דיויד פרידמן.

במהלך הועידה התקיימו מספר פאנלים בהשתתפות מומחים שונים בהם נידונו נושאי ליבה במדיניות וביטחון. בועידה נשאו דברים שר האוצר בצלאל סמוטריץ' והשר גדעון סער. במהלך הועידה הוענקו פרסים לאישים שונים אודות תרומתם לניצחון ישראלי במלחמה במהלך השנה האחרונה.
בשיאה של הועידה הוצג חזון מדיני חדש של שגריר ארה"ב בישראל לשעבר דיויד פרידמן. במוקד החזון עומדת ההנחה שפתרון שתי המדינות נכשל. מדינת ישראל עשתה ניסוי כזה בעזה וקיבלה מדינת טרור שיצרה את האסון הגדול ביותר לעם היהודי מאז השואה.
הרשות הפלסטינית אינה טובה יותר מחמאס - היא מושחתת, מהללת טרור ומתגמלת מחבלים ולכן הפתרון המוצג בחזון הוא ריבונות יהודית מלאה על יהודה ושומרון.

ריבונות יהודית תיתן ביטחון - בכל מקום שבו יש ריבונות יהודית אין טרור, ולהיפך. על פי החזון זהו גם הפתרון הנכון מבחינה יהודית - הארץ כולה הובטחה לנו ע"י הקב"ה, ובפרט יהודה ושומרון שהם המקומות בהם התרחש התנ"ך וההיסטוריה היהודית. גם כלפי הערבים זהו הפתרון הנכון ביותר. ערביי ישראל נהנים מרמת החיים הגבוהה ביותר במזרח התיכון. גם לערביי יו"ש מגיע לחיות ברמה גבוהה בהרבה ממה שיש להם היום.
החזון מתייחס גם לשאלה הדמוגרפית ומציע את מודל פורטו ריקו: הפלסטינים יהיו זכאים לזכויות אדם ולזכות הצבעה מקומית, שתאפשר להם לנהל את מרבית תחומי חייהם, אך לא יוכלו להצביע בבחירות הלאומיות. במילים אחרות, הסטטוס שלהם יהיה תושבות קבע.
חה"כ אוהד טל אמר: "הגיע הזמן לתוכנית שתיישם בפועל את השאיפה ליציבות, בטחון, שגשוג כלכלי, ושיתוף פעולה אזורי. הועידה נועדה להניח את היסודות לקומה הבאה. להעלות את התוכנית לסדר היום הציבורי כאן בישראל, ולהציג לעולם את החשיבה המחודשת שמביא השגריר פרידמן. גישה המבוססת על לקחי העבר, ושונה לחלוטין מהשיטות שכשלו בעשורים הקודמים."