בני סבטי, מומחה לאיראן מהמכון למחקרי ביטחון לאומי INSS, מעריך בשיחה עם ערוץ 7 שגם אם איראן תגיב לתקיפה הישראלית בשטחה - על ישראל לתת תגובת נגד חזקה יותר שכן המשטר בטהרן סובל מחולשה.

"האיראנים לא רצו להיות מעורבים עמוק אבל ה-7 באוקטובר נתן להם תחושה שהם מסוגלים ליותר. לאט לאט הם נכנסו יותר לתוך המלחמה. בעיניהם ישראל תקועה באיזה בוץ ולכן אפשר 'להחזיר לה'. גם כאן יש את אפקט הדרדור. אחרי מתקפה ראשונה הם יצאו לשנייה והם יכולים לעשות זאת שוב. חיזבאללה איבד כוח ואיראן נאלצת להתערב בעצמה וזה מאוד רע בשבילה.

יכול להיות שבטווח הקצר זה יגרום לנו לקושי, אבל בטווח הארוך, אם נחזיק חזק ולא נרפה מהם ונמשיך להגיב אולי נגיע לסוף של המשטר האיראני וכל השלוחות שלו", טוען סבטי.

הוא מגיב לפרסום הידיעה לפיה חשוד בריגול לטובת איראן עקב אחרי עובדת במכון המחקר שבו הוא פועל. "אין ספק שזאת שיטה ידועה. אנשי מחקר, אנשי ידע ומדענים הם תמיד טרף לנושא של ריגול, להפוך אותם למרגלים או למטרות. ישראל היא מדינה מאוד אקדמית ולכן כולם צריכים לשים לב לכך. מכוני המחקר במדינה הקטנה הזאת חוקרים את הנושאים שעל הפרק, וכשהנושאים האלה חמים בשנה האחרונה סביב המלחמה, איראן והציר שמתנגד לישראל ולמערב, גורמים למכוני מחקר, לאקדמיה, לאנשי מדע להיות מטרות לתקיפות כאלה ואחרות".

"העובדה שיש יותר פרשיות ריגול זה בגלל השנה האחרונה. האיראנים בלחץ, הם צריכים עוד מודיעין ומוציאים את התאים הרדומים שלהם. בשירותי המודיעין שלנו מרגישים זאת ואז אפשר לצוד את אותם מרגלים", הוא מוסיף.

סבטי מדבר גם על שיטת השכנוע האיראנית. "האיראנים פועלים בשיטת דרדור. זה לא שמכווינים אותם בבת אחת למשימות גדולות. הם תמיד מחפשים אנשים שלא כל כך מחוברים לאופי ולערכים של המדינה ולא תמיד מסתדרים איתה בנושא כזה או אחר. אנשים שלא התגייסו לצבא למשל, כאלה שלא קיבלו תשלום או נעלבו ממשהו.

הם פותחים הרבה דפי פייסבוק או אינסטגרם באיזושהי אמתלה שקוראת להתלונן נגד העוולות של המדינה ואנשים כותבים על כך. הם תופסים מטרה נוחה מבחינתם, רואים מישהו שמתלונן יותר, מחבקים אותו, נותנים לו משימה מאוד קטנה כמו לצלם מוזיאון או אתר ארכיאולוגי ומשם זה מתחיל. הם מדרדרים אותך לאט לאט לצלם בסיסים ודברים דומים. לפעמים, בהתחלה, בכלל לא יודעים שמדובר באיראנים ולעתים יודעים מראש. המגוייסים משקרים לעצמם ואמרים, בדיוק כמו התמכרות לסמים, אני יכול לעצור את זה מתי שארצה. זה לא נכון. כשסכומים גדולים זורמים אליך, אתה לא יכול להפסיק. זה מעיד על אובדן ערכים".

הוא גם מבקש להזהיר גולשים שלא יתפתו לדפי פייסבוק מהסוג שהזכיר. "אל תתפתו לכל דף שמתלונן נגד משהו. אנחנו, לצערנו, תקועים בשסע בינינו וזה מה שמתדלק את המשך הטילים והרקטות של חיזבאללה. צריך לא לתת מענה לדפים האלה, לא להתפתות או להתלונן בהם כי זה הופך אנשים למטרות. לכן, צריך לשים בצד את חוסר האחדות, וחישבו מה כל תגובה כזו עלולה לעשות לנו. עדיף לטפל בתלונות מול בעל הסמכות ולא לאפשר ניצול חולשה כזה מצד גורמים זרים".