לחם כפרי ביתי
לחם כפרי ביתיצילום: AI

מצרכים:

500 גרם קמח חיטה 80% מלא

250 גרם קמח שיפון

250 גרם קמח מלא 100%

50 גרם שמן זית

650 גרם מים

20 גרם שמרים יבשים

120 גרם עגבניות מיובשות או זיתי קלמטה מגולענים

30 גרם מלח

אופן ההכנה:

בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם מעט מהמים. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את כל סוגי הקמח ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים ואת המים (80% מהכמות). מוסיפים את שמן הזית ואת העגבניות המיובשות או הזיתים, ולשים היטב, מוסיפים מים נוספים במידת הצורך עד שהבצק הופך אלסטי ואחיד.

לאחר מכן, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 10 דקות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מעצבים את הבצק לכיכרות בצורה אובלית או עגולה, ומתפיחים פעם נוספת למשך חצי שעה. לפני האפייה מרססים את הכיכרות במעט מים, מפזרים מעל מעט קמח, וחותכים חריץ לאורך הכיכר כדי לאפשר יציאת אדים.

אופים בתנור: תחילה ב-250 מעלות למשך 15 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד 20 דקות נוספות.

בתיאבון!