חבר הכנסת משה סעדה מתייחס בראיון לערוץ 7 לקביעתה של היועצת המשפטית לממשלה ולפיה חוק המעונות יעודד השתמטות ולמעשה מדובר בחוק שאינו חוקתי, דברים שזכו לביקורת מצידו של ראש הממשלה שקבע כי מדובר ביועצת לעומתית.

"היועמ"שית הא שחקנית חשובה בזירה הפוליטית", אומר חבר הכנסת סעדה. לתפיסתו על ראש הממשלה לפטרה מאחר ולדבריו "היא מאפשרת קריאה לסרבנות". זאת כאשר הוא מתייחס לפרסום בעיתון 'הארץ' בו קרא אל"מ במיל' לסרבנות. "היא איפשרה את זה ולא חקרה אותו חקירה פלילית. על זה ראש הממשלה צריך להתעמת איתה ופחות על עניין המעונות שבעיניי הוא הנושא הפחות חשוב".

סעדה מזכיר כי עידוד לסרבנות הוא עבירה שהעונש בגינה יכול להגיע עד ל-15 שנות מאסר. בנושא שכזה הוא מצפה גם משר המשפטים להתעמת עם היועמ"שית ולקרוא להדחתה על פי המנגנון הסדור להדחת יועמ"ש.

בהתייחס לחוק המעונות אומר סעדה כי בעיניו מדובר בחוק בעייתי, אך יש להביט על התמונה הגדולה שבה חוק הגיוס אינו עובר, ומאידך החרדים משלמים מדי חודש 170 מיליון שקלים שהם לא מקבלים, "זה האירוע הדרמטי והמשמעותי. זו התמונה הגדולה".

"כעת מנסים לתקן את חוק המעונות. בהתחלה סירבתי להצביע כי אני רואה בכך בעייתיות מול הנשים שלנו המשרתים, והסכמתי בתנאי שיעבור 'חוק המשרת'. ראש הממשלה קרא את החוק ואמר שהוא חוק מצויין", אומר סעדה ומפרט את משמעות החוק אותו הוא רואה כדרמטי שבאמת, וזאת על פי העיקרון בו המשרת הוא שמקבל ומי שלא ישרת לא יקבל. "זה נכון ללימודים להשכלה גבוהה, לימודים ישיבתיים, מחיר למשתכן, שירות המדינה. בעיניי זה החוק המשמעותי שאני מקווה שביום רביעי נצביע עליו בקריאה טרומית".

לתפיסתו של סעדה חוק זה הוא הדרך היחידה שתוביל לגיוס ולא דרכי הסנקציות שבהן דוגלים חברי הכנסת לפיד וליברמן. "הדרך היחידה היא תמריצים כלכליים, תמריץ חיובי למשרת ותמריץ שלילי למשתמט. זו הדרך. אנשים יעמדו בתור. כיום סטודנט מקבל סיבסוד של שלושים אלף שקלים בשנה. יש 17,000 סטודנטים ערבים ואם לא תקבל אותם ללימודי רפואה אם הם לא עשו שירות לאומי אזרחי, זה יתמרץ אותם לעשות שירות כך חרדים בלימודי ישיבות. זו הדרך היחידה". סעדה רואה בחוק שהוא מקדם בשורה של ממש עבור עם ישראל כולו.

עוד נשאל סעדה אודות הפרשה המוגדרת כהדלפת מסמכי סינוואר והוא מציין כי בתפקידו האזרחי עסק בטיפול באנשי שירות שסרחו, בין היתר גם בהדלפות, וכך לאורך כשני עשורים. לדבריו בהנחה שבכל יום יש הדלפות ב-24 שנים הוא טיפל במקרה אחד או שניים של הדלפות מאחר וערך זכות הציבור לדעת וחופש העיתונות הוא המוביל והוא זה שגבר בשיקול אם לפתוח בחקירה או לא. "מה קרה שדווקא באירוע הזה, כשהמידע שנמסר גלוי וידוע לכולם וללא חידוש, הוא זה שהופך לפרשייה ביטחונית חמורה? התשובה ברורה, לשכת ראש הממשלה. זו פרשה שלא קשורה לזירה החקירתית פלילית אלא לזירות אחרות, פוליטיות".