חנן בן ארי
חנן בן אריצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

אגודת אקו"ם האמונה על שמירה על זכויות היוצרים, פרסמה הבוקר (שלישי) את הזוכים בפרס אקו"ם לשנת 2024-2023.

בין מקבלי הפרסים השנה, נמנים היוצרים חנן בן ארי, יסמין מועלם, אופיר כהן ויגל אושרי, נס וסטילה, אושר כהן, גיא דאן, דני ליטני ומשפחתו של מאיר אריאל.

פרסים על מפעל חיים יוענקו השנה ליוצרים יאיר קלינגר ויוסי גיספן. טקס הענקת הפרסים יתקיים ב-24 בנובמבר בסינמה סיטי גלילות.

פרס הישג השנה לשיר ע"ש משה וילנסקי, יוענק ליוצרי השיר "לצאת מדיכאון", אותו כתבו והלחינו אופיר כהן ויגל אושרי. "גם בשעות החשוכות של הלילה, מאז 7 באוקטובר, 'לצאת מדיכאון' היה כוכב קטן שמאיר את הדרך למיליוני ישראלים", נכתב בנימוקי ועדת הפרס. "'לצאת מדיכאון' הוא לא רק שיר השנה. הוא המנון של מדינה שלמה".

פרס הישג השנה לתגלית ע"ש ענבל פרלמוטר, יוענק לנס וסטילה הלוא הם נסיה לוי ודור סורקר. "'חרבו דרבו' של הצמד הפך לאחד מהלהיטים הבודדים של המלחמה שהצליחו להיות עולצים עד קומיים - וזקף את מצב הרוח הלאומי", נכתב בנימוקי ועדת הפרס. "לנס וסטילה יש את הכימיה ביניהם, את התעוזה, את ההתרסה, את הרדאר שמחפש כל הזמן את הדבר הבא וגם גוון ייחודי של 'דריל ישראלי'".

פרס הישג השנה למלחין ע"ש סשה ארגוב, יוענק לאושר כהן. "למרות גילו הצעיר הוא בשטח כבר כמה שנים טובות, בחריצות ובהתמדה", נכתב בנימוקי ועדת הפרס. "השירים שלו כנים, נוגעים ללב וקונים להם מקום מרכזי בקרב הקהל".

פרס הישג השנה למחבר יוענק לחנן בן ארי על שירו "יש כאן יותר מזה", שעל פי דברי הוועדה "בנוסף למילים ולמנגינות, מצליח לחבר בין אנשים, לרפא ולעזור להחלמת אלפי פצועים". פרס הישג השנה למלחין ילך השנה לאושר כהן, עליו כתבו באגודה כי "הביא למוזיקה הישראלית גוון ייחודי וחדש משלו בשנים האחרונות". פרס הישג השנה למעבד יוענק לגיא דאן.

פרס על שם אהוד מנור למפעל חיים יוענק לפזמונאי יוסי גיספן. "מהכותבים הפורים והמצליחים ביותר במוזיקה הישראלית שכתב מעל 1,100 שירים, בהם להיטים גדולים שעיצבו את דמותה התרבותית של מדינת ישראל", נמסר מטעם האגודה.

המלחין יאיר קלינגר יזכה בפרס למפעל חיים על שם נעמי שמר. על קלינגר נאמר כי "הלחין לאורך שישה עשורים רבות מהקלאסיקות הגדולות בזמר העברי, שירים רבים וטובים שבוצעו על ידי מיטב אמני ישראל".

פרס מיוחד מטעם דירקטוריון אקו"ם יוענק לזמר והיוצר דני ליטני על תרומתו רבת השנים למוזיקה הישראלית. פרס מיוחד נוסף מטעם דירקטוריון אקו"ם על שימור מורשת מאיר אריאל יוענק למשפחת אריאל.

בנוסף, אות הוקרה מיוחד יוענק השנה בטקס לחברת ההגברה "סינקופה" מקיבוץ כפר עזה. באירועי 7 באוקטובר שכלה החברה ארבעה מחבריה - אביב ברעם, נטע אפשטיין, יובל סלומון וניצן ליבשטיין ושניים נוספים מעובדיה נחטפו - התאומים זיו וגלי ברמן.