
בהשתתפות שרת ההתיישבות אורית סטרוק, יעקב חגואל יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, וגאל גרינוולד יו"ר החטיבה להתיישבות, נערך בשבוע האחרון טקס מרגש בהשתתפותם של מובילי הפעילות, תושבים, ונציגי משפחות שחוו אובדן כבד.
החטיבה להתיישבות, בשיתוף פעולה הדוק עם משרד ההתיישבות ומנהלת תקומה, סיכמה השבוע שנה לפעילותה מאז פרוץ הלחימה. במהלך האירוע חשפו בחטיבה את היקף הפעילות מאז השבעה באוקטובר, על פי הנתונים החטיבה בנתה כ-680 מבנים יבילים בעלות של בין חצי מיליון ל900,000₪ כל אחד. והמבנים הגיעו לשבעה מתחמים זמניים אותם הקימה החטיבה.
בנוסף למבני המגורים, החטיבה להתיישבות הקימה 22 מבני ציבור שעלות כוללת לכל הבנייה 790 מיליון ש"ח.
כשנה אחרי הטבח 545 משפחות כבר גרות במבנים הזמניים שהקימה החטיבה. ובנוסף החטיבה להתיישבות השקיעה כ-16 מיליון ש"ח לטובת מיזם ליווי קהילות בנגב המערבי.
גאל גרינוולד, יו"ר החטיבה להתיישבות, מסר: "החטיבה התגלתה במלוא הדרה בשעה הקשה הזו. כל הצוותים התגייסו בצורה מדהימה, עשו לילות כימים כדי לספק כל דבר אפשרי למפונים ולחזק את הקהילות. מה שאִפשר לחטיבה להיות כל כך מקצועית זו ההיכרות והעבודה השוטפת לאורך כל השנה. הניסיון והידע שנצברו סייעו לנו לייעל את התהליכים בצורה משמעותית ולחזק את האמון ההדדי בין כל הצדדים."