סלט תפוחי אדמה רוסי קלאסי
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה לבנים מבושלים, חתוכים לקוביות
בצל סגול קטן, קצוץ
מכל שמנת חמוצה
4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1/2 כפית חזרת לבנה טרייה מגוררת (לא חובה)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
שמיר קצוץ לפי הטעם
אופן הכנה: בשלו את תפוחי האדמה עד שהם רכים אך לא מתפוררים, חתכו אותם לקוביות וערבבו עם שאר המרכיבים. הוסיפו מלח, פלפל, וחזרת אם תרצו טעם מעט חריף. סלט זה יתאים במיוחד לאוהבי שמנת וחזרת קלה.
סלט תפוחי אדמה גרמני
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה לבנים בינוניים, מבושלים וחתוכים לקוביות
1 גזר מבושל, חתוך לקוביות
4 ביצים קשות, קצוצות
1/3 כוס אפונה קפואה מבושלת
2-3 מלפפונים במלח, חתוכים לקוביות
3-4 כפות מיונז
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה: בשלו את תפוחי האדמה, הגזר והאפונה וחתכו לקוביות. ערבבו יחד עם הביצים הקשות, מלפפונים במלח ומיונז. תבלו במלח ובפלפל לבן לפי הטעם. סלט זה הוא גרסה מלוחה ומעט מתוקה, המתאימה לצד מאכלים חמים.
סלט תפוחי אדמה צרפתי
מרכיבים:
8 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים וחתוכים לקוביות
2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים
2 כפות חומץ בן יין אדום או לבן
4 כפות שמן זית
1 בצל סגול קטן, קצוץ
2 כפות גדושות מיונז
2 כפות שמנת חמוצה
מיץ מחצי לימון
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
אופן הכנה: לאחר בישול וחתיכת תפוחי האדמה לקוביות, ערבבו אותם עם החרדל, החומץ, שמן הזית, המיונז והשמנת החמוצה. הוסיפו את מיץ הלימון, הבצל הסגול והבצל הירוק, ותבלו במלח ופלפל. סלט זה מציע טעמים מעודנים עם חומציות וחריפות עדינה, המתאימה במיוחד לארוחות קלילות.
אופן הכנה זהה: בשלו את תפוחי האדמה, חתכו לקוביות, וערבבו עם כל המרכיבים הייחודיים של כל מתכון. כל גרסה תציע חוויה אחרת – מהטעם הקרמי של הסלט הרוסי, דרך המליחות המעודנת של הסלט הגרמני ועד לחמיצות והחריפות העדינה של הסלט הצרפתי.