גורם דיפלומטי אמר היום (שבת) לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי קטאר תפסיק לתווך בין ישראל לחמאס, לאחר 400 ימי המלחמה מול ארגון הטרור הרצחני חמאס.
לדבריו, "קטאר מאמינה שאין יותר הצדקה לקיומם של משרדי חמאס בשטחה". בחמאס מכחישים שהתבקשו לעזוב את האמירות.
גורם נוסף אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי קטאר תפסיק לתווך בין ישראל לחמאס עד ששני הצדדים "יראו נכונות כנה" לחזור לשולחן המשא ומתן.
"הקטארים הודיעו לישראל ולחמאס כי כל עוד שני הצדדים מסרבים לנהל משא ומתן על הסכם בתום לב, הם לא יוכלו להמשיך למלא את תפקיד המתווך. כתוצאה מכך, ללשכה המדינית של חמאס בדוחא אין הצדקה יותר", אמר הגורם הדיפלומטי ל-AFP.
בישראל בירכו על ההחלטה של קטאר "לגרש את מנהיגי חמאס מהמדינה". גורם מדיני אמר היום כי "חמאס ארגון טרור רצחני שצריך להיות נרדף בעולם ולא לקבל אכסנייה של אירוח בשום מדינה". לדבריו, יש היגיון בכך שקטאר תפסיק לתווך בין הצדדים: "ברגע שהם מגרשים את ראשי חמאס - אין עוד יתרון בתיווך והוא מתייתר".
"ברור היום לכולם שבמו"מ ההחלטות לא מתקבלות על ידי המתווכות, אלא מדובר בהחלטות קשות של ישראל וחמאס, ולכן אין לזה משמעות דרמטית", הוסיף הגורם המדיני. "קטאר ניסתה לתווך ולא היו עסקאות, כך שאין אובדן גדול - חוץ מזה שמנהיגי חמאס גרו במלונות חמישה כוכבים והמשיכו לייצר טרור בציר רשע שמתחבר לאיראן ולחיזבאללה. ליבת המו"מ תיקבע על ידי שני הצדדים - ישראל וחמאס. כעת מצרים נותרה כמתווכת המרכזית, אבל זה יכול ליצור מצב שטורקיה תנסה למלא את החלל".
השר ניר ברקת הגיב "יצא המרצע מן השק. קטאר אף פעם לא הייתה מתווכת, היא הסניגורית של חמאס, המממנת והמגינה של ארגון הטרור. קטאר היא שותפה של איראן, מסיתה נגד העם היהודי ומדינת ישראל, השקיעה מאות מיליארדי דולרים בהפצת טרור ושנאת ישראל. סוף סוף רואים את הזאב שהתחפש לכבש. כעת לאחר בחירתו של הנשיא טראמפ זו ההזדמנות לפעול נגד קטאר בעוצמה".