הרב יגאל שנדורפי, ראש ישיבת "ישועת מרדכי" בישוב נחליאל, התייחס בשיחה לבחירתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
"ברור שבחירת הנשיא בארה"ב תשפיע על המלחמה באיזשהו כיוון. שמעתי שתי דעות מתוך מבט של תורה מי צריך להיבחר לנשיאות ארה"ב. הראשונה - ברור שמי שהיה צריך להיבחר מי שנבחר - דונלד טראמפ - כי הוא בעדנו והצד השני נגדנו. מישהו אחר אמר - הצד השני צריך להיבחר כדי שנראה את הניסים שה' עשה, ניסים שהם יהיו שלא בדרך הטבע", אמר הרב בפתח דבריו.
הוא הוסיף: "אני הקטן אמרתי להם: הצדיקים התפללו שטראמפ יבחר וגם הקב"ה כבר סומך עלינו שנבין שגם אם כאילו זה נראה טבעי - זה הוא. ראינו כבר מספיק חסדי השם יתברך עם כיפות ברזל, זה מדהים את העולם - תבינו שזה אני. עם כל הכאב על מי שנפגע.
אם אתם רוצים להבין את השגחת ה' על מי שנבחר - תראו כיצד הוא סיבב את הראש וניצל בנס, כחוט העשרה, אף אחד לא יודע באופן טבעי איך יצא בסדר. לי היה די ברור אז שייבחר".
"המלחמה נמצאת בשלב חדש - אנחנו לא יודעים אם הסקרים בארה"ב שיקרו או שהם צדקו והקב"ה עשה נס בעקבות תפילות הצדיקים, כי לא היה קשר בין הסקרים לתוצאות. טראמפ זכה ב-312 אלקטורים, 26 כפול 12, כל צירופי הוויה של 12 החודשים - מדובר על ביטוי שמופיע אצלנו, מדובר על מהלך חדש שהקב"ה מוביל", מסכם הרב.
