"אור היה כשמו - ילד מדהים עם חיוך ענק על הפנים. כל מה שהוא היה זה טוב, טהור ותמימות", כך סיפרה הבוקר נוי, גיסתו של סמ"ר אור כץ ז"ל, בריאיון לתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב.
כץ, חובש קרבי בן 20 מגדוד שמשון בחטיבת כפיר, נפל אתמול בקרב בצפון רצועת עזה. "תמיד הוא היה ילד של אמא, ילד של בית ומשפחה", תיארה נוי. "הוא עזר לכולם - למשפחה, לחברים, בצבא. לפעמים כשלא הרגיש טוב לא אמר כלום כדי לא לדפוק את החברים שלו, שלא יצטרכו לעלות לשמירה במקומו".
נוי, שמכירה את אור מאז שהיה בכיתה ד', סיפרה על הדאגה שליוותה את המשפחה בחודשים האחרונים: "בתחילת המלחמה הוא היה באזור דוברת, ורק לפני ארבעה-חמישה חודשים עבר לאזור חברון. לקחנו איזושהי נשימה, אמרנו 'אוקיי, יחסית זה רגוע'. אבל לפני עשרה ימים, כשהוא נכנס לעזה - כל יום הפך לנצח".
הפעם האחרונה שהמשפחה ראתה את אור הייתה במרכז הכינוס בשדה תימן, ערב כניסת הכוחות לרצועה. "היה לו מאוד חשוב שכולנו נגיע", סיפרה נוי. "בערב לפני שנכנס לעזה הוא התקשר לכל אחד מהמשפחה. זהו, זה היה זה".
"עשינו תוכניות בבית", המשיכה נוי בקול רועד, "אמרנו שהאור יבוא, שנכין לו את הדברים שהוא אוהב, נלך איתו למקומות שהוא רוצה, נחזיר לו את האנרגיות אחרי התקופה הזאת. אבל זה כבר לא יקרה, זה יישאר רק זיכרונות ורצונות".
על השאלה אם דיברו על הפחד, השיבה: "לא מדברים על זה, מנסים להדחיק את המחשבות הרעות האלה. אבל אין מה לעשות, תמיד יש את הפחד. גם אצל החיילים, גם אצל החייל הכי גיבור - עדיין יש את הפחד שאולי הוא לא יחזור משדה הקרב. אתה הולך למקום בידיעה שאתה אולי לא חוזר, והפחד שם. ועם הפחד ועם הכול - הוא היה גיבור והוא נלחם".
בסיום הריאיון, ביקשה נוי להעביר מסר: "אני רוצה שכמו שאור היה אדם טוב, של נתינה ואהבה, שכולנו נהיה אנשים טובים. שנהיה ביחד. די למלחמות ודי לשנאה. בן אדם הלך להגן על המדינה ולא חזר - מה זה שווה לנו השנאה והכעס? זה לא שווה כלום".
הלווייתו של סמ"ר כץ תתקיים היום בשעה 14:00 בחלקה הצבאית בהר הרצל בירושלים.