לימור סון הר מלך
לימור סון הר מלךצילום: Chaim Goldberg/Flash90

השדולה למען האישה החרדית והדתית, בראשות ח"כ לימור סון הר-מלך, מגיבה לקריאת רבני בית הלל המעודדת גיוס בנות לצה"ל.

השדולה מציינת כי רק לפני מספר חודשים רבני "תורת הארץ הטובה", הכוללים בתוכם את גדולי הרבנים הרב דב ליאור, הרב יעקב אריאל והרב שמואל אליהו, פרסמו הנחיות חד משמעיות בנושא זה.

הרבנים הדגישו כי שירות צבאי לבנות אינו תואם את ערכי התורה וההלכה, וכי הדרך המתאימה לבנות דתיות לתרום לחברה היא באמצעות שירות לאומי – שמאפשר להן לשמור על ערכיהן הדתיים ולתרום תרומה משמעותית לקהילה, מבלי לעמוד בפני אתגרים רוחניים ומוסריים הכרוכים במסגרת הצבאית.

בהתאם לעמדת הרבנים, השדולה עורכת סיורים במקומות שבהן משרתות בנות השירות הלאומי כדי לעמוד מקרוב אחר עשייתן ולחזק אותן. לאחרונה סיירה השדולה בעוטף עזה ובשדרות, שם פגשה בבנות השירות המסורות הנמצאות בקו הראשון של העשייה החברתית, במיוחד לאחר אירועי ה-7 באוקטובר.

"בנות השירות עושות עבודת קודש שאין כמותה", ציינה ח"כ לימור סון הר-מלך. "הן נושאות באחריות עצומה, ומביאות איתן מסירות ונחמה לילדים ולמשפחות שחווים טראומה. כל פועלן הוא לשם שמים, ואנו חייבים להן תודה עמוקה."

מנהלות השדולה, מלכהלי בלוי חנוכה וענת גופשטיין, הדגישו את הערכים וההקרבה שהבנות מפגינות בעשייה היומיומית שלהן. "העשייה שלהן היא מופת לערכים של נתינה והתנדבות, הן השראה לכולנו" אמרה גופשטיין. בלוי-חנוכה הוסיפה כי "הן מתמודדות עם מצבים לא פשוטים ומוכיחות עוצמות והקרבה".

השדולה מסכמת ומבהירה כי על רקע הנחיות הרבנים והמציאות בשטח, יש לעודד את בנות ישראל לבחור במסלול השירות הלאומי – שבו הן תורמות תרומה עצומה לחוסן החברתי של המדינה וממשיכות לשמר את ערכי התורה והמסורת.