במחקר החדש, שערכו חוקרים מהמרכז הרפואי Northwestern Medicine בשיקגו, הם טוענים כי נגיף הקורונה עשוי לסייע במציאת דרכי טיפול חדשים לסרטן.
החוקרים טוענים כי נגיף הקורונה, המורכב מחומצה ריבונוקלאית (RNA), "מפעיל את הפיתוח של סוג ייחודי של תא חיסון עם תכונות אנטי-סרטניות. תאי החיסון החדשים שנוצרו הצליחו לנוע לתוך כלי הדם והגידולים, משהו שתאי חיסון טיפוסיים לא יכולים לעשות".
אנקית בהרט, מנהלת מחלקת ניתוחי חזה במרכז הרפואי Northwestern Medicine, אמרה כי "התאים ההורגים האלה שורפים את הגידול ומתחילים לתקוף ישירות את התאים הסרטניים, ועוזרים לכווץ את הגידול. התגלית הזו פותחת דרך חדשה לטיפול בסרטן. זה נותן תקווה שנוכל להשתמש בגישה זו כדי להועיל לחולים עם סרטן מתקדם שלא הגיבו לטיפולים אחרים".
היא גם הוסיפה כי כעת מתכננים החוקרים מחקר נוסף על מנת לבדוק האם ניתן להשתמש בנגיף הקורונה בטיפול בסרטן מתקדם. "אנחנו בשלבים מוקדמים, אבל הפוטנציאל לשנות את הטיפול בסרטן קיים. הצעדים הבאים שלנו יכללו ניסויים קליניים כדי לראות אם נוכל להשתמש בבטחה וביעילות בממצאים אלה כדי לעזור לחולי סרטן". תוצאות המחקר החדש פורסמו בכתב העת הרפואי Journal of Clinical Investigation. ד"ר ג'ייקוב גלנוויל, מנכ"ל חברת הביוטכנולוגיה Centivax בסן פרנסיסקו, שלא היה מעורב במחקר, אמר לרשת "פוקס ניוז" שהוא לא מופתע מהממצאים.
"יש היסטוריה ידועה של תופעה זו של 'רגרסיה ספונטנית' במחלות רבות בעקבות זיהום עם חום גבוה, גם בסרטן. בדרך כלל, המערכת החיסונית יכולה לדעת שמשהו לא בסדר ברקמה הסרטנית, אבל סרטן מפתח מוטציות שונות כדי למנוע מהמערכת החיסונית לתקוף אותם. המנגנון המשוער הוא שאירוע דלקתי גדול כמו זיהום יכול להטות את הכף להפעלת המערכת החיסונית נגד סרטן", אמר גלנוויל.