
חברת התעופה הישראלית אל על, השולטת בקווים לארצות הברית ולמרבית אירופה, סיימה את הרבעון השלישי של שנת 2024 עם הכנסות של יותר ממיליארד דולר - ועם רווח נקי של 187 מיליון דולר ברקע המלחמה.
מדובר בזינוק לעומת 52 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. כך עלה היום (רביעי) מדוח החברה.
גם בשני הרבעונים הקודמים השנה חברת התעופה שברה שיאים חדשים, כאשר ברבעון הראשון הרוויחה 81 מיליון דולר וברבעון השני 147 מיליון דולר.
ברבעון הנוכחי, בדומה לרבעונים הקודמים, שיעור התפוסה במטוסי החברה הגיע לנתון שיא של כ-94%, לעומת כ-88% ברבעון המקביל בשנה שעברה. בהודעת החברה נכתב כי ההכנסה הממוצעת לנוסע לק"מ, המשקפת את רמת המחיר הממוצעת לנוסע, עלתה בכ-16% ברבעון בהשוואה לרבעון המקביל ב-2023.
באל על הדגישו כי לפני כשבועיים השיבו ארצה כ-2,000 נוסעים ישראלים שחוו אירועים אנטישמיים באמסטרדם בשש טיסות חילוץ בשבת, על חשבון החברה וללא עלות נוספת עבור הנוסעים.
מנכ"לית אל על, דינה בן-טל גננסיה: "החברה פועלת במתכונת חירום כבר יותר משנה, כאשר מטרתנו היא להבטיח שהשמיים יישארו פתוחים בין ישראל לעולם. זהו מהלך חיוני להמשך הפעילות העסקית, הכלכלית והדיפלומטית במדינה. תעופה מהווה עורק מרכזי לחיים בישראל, ובשעה שיתר חברות התעופה הזרות טרם שבו לפעול, השוק ימשיך להיתקל באתגרים, וביקושי הנוסעים לא יתייצבו".