רוסטביף פיקניה
רוסטביף פיקניהצילום: הירושלמי

נתח הפיקניה, שידוע ככוכב של ארוחות חגיגיות, הופך בקלות למעדן גורמה במטבח הביתי עם המתכון הפשוט והטעים הזה.

בזכות צריבה מדויקת, מרינדה עשירה ואפייה מבוקרת – תוכלו להגיש מנה מרשימה שתשאיר את האורחים שלכם מתפעלים.

המצרכים:

נתח פיקניה שלם (במשקל 1-1.5 ק"ג)

שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

טימין טרי

שום קונפי (או שום כתוש)

כף חרדל

כף דבש

אופן ההכנה:

חריצה וצריבה:

חורצים את שכבת השומן של הנתח בצורת "שתי וערב", מבלי לפגוע בבשר שמתחת.

מחממים מחבת על חום גבוה עם מעט שמן זית, וצורבים את הנתח כחצי דקה מכל צד ליצירת שכבה זהובה וסגירת הטעמים.

הכנת המרינדה:

מניחים את הנתח על נייר אפייה.

מערבבים דבש, חרדל, שמן זית, טימין, שום קונפי (או שום כתוש), מלח גס ופלפל גרוס.

יוצקים את המרינדה על הנתח ומעסים היטב עד לציפוי מלא – גם את שכבת השומן וגם את הצדדים.

אפייה:

עוטפים את הנתח בנייר אפייה ומעליו בשתי שכבות של נייר כסף, כך שיישמר עסיסי בזמן האפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.

מנוחה ופריסה:

עם תום האפייה, מניחים לנתח לנוח לפחות 10 דקות לפני הפריסה, כדי לאפשר למיצים להיספג.

פורסים אותו דק-דק ומתענגים על כל פרוסה.

איך מגישים?

ניתן להגיש חם כמנה עיקרית חגיגית, או להמתין לקירור ולחתוך לפרוסות דקות כמו פסטרמה.

בתיאבון!

המתכון הזה הוא השילוב המושלם בין פשטות לעושר טעמים – חובה לנסות!