
שיחה מרתקת התקיימה במסגרת יום ההשתלמות למנהלי הגרעינים התורניים של 'קרן קהילות'.
במהלך יום ההשתלמות נערכה שיחה בין הרב ראובן נתנאל, רב בישיבת שומריה, וזוהר אביגדורי, נציג מטה משפחות החטופים, שגיסתו ואחייניתו שוחררו בעסקת החטופים לאחר 50 ימים בשבי החמאס, לבין מנהלי הגרעינים.
במהלך השיחה שיתף הרב נתנאל כי בכל מוצאי שבת הוא מגיע לעצרת של תושבי ניר עוז ושזהו אירוע לא קל בעבורו. "אחרי מה שהם עברו בשמחת תורה אני לא יכול להתלונן שהם זועקים וכועסים על המצב. ובכל זאת, חשוב להגיע לשם ולתת חיבוק ולהעניק לגיטימציה".
הוא הוסיף: "הם מרגישים שהדתיים לא איתם ביחד בנושא החטופים. משום מה מסתבר שהדתיים כאילו נגד עסקה ושזה לא מעניין אותם. יש כאן חוסר אמון מוחלט ואת זה חשוב לרפא".
יו"ר 'קרן קהילות' יצחק לקס סיפר על הרצון של הקרן לקחת חלק משמעותי בשיח של הנושאים הלאומיים והכללים. "המפגש היום הוא ביטוי לתפיסת העולם שלנו, לפיה הגרעינים התורניים הם חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית ומאתגריה. אנו רואים חשיבות עליונה בחיבור בין כלל חלקי העם, ובמיוחד בתקופה מאתגרת זו. המפגש עם נציג משפחות החטופים מחזק את תחושת האחריות והמחויבות שלנו כלפי כלל החברה הישראלית".