בישיבת אבינועם באביתר הכניסו ספר תורה לעילוי נשמת תלמיד הישיבה גלעד נחמיה ניצן הי"ד שנפל בקרב.
"גלעד היה איש של חיבורים, שידע לקשר ולחבר בין כל אדם לאדם. שירה, ניגון, ריקודים ושמחה היו מנת חלקו וסביבתו. גם לשבור כשצריך גלעד ידע, וגם לבנות מחדש מתוך השבר. אני רוצה להודות לר' דוד, לאליסף פרשן, לר"מים ולכל התלמידים והחברים האהובים שמהווים בית לזיכרונו של גלעד שלנו, שלא ישתכח זיכרון פועלו ומעשיו", אמר אביו יעקב ניצן.
הוא הוסיף: "גלעד יצא בשמחת תורה מהישיבה. ולמעשה 'חזר אליה' ביום האזכרה שלו. נאחל לכולנו שנצליח לצמוח מתוך השבר הגדול, ומכוחה של התורה להתאחד יחד מול כל האתגרים שנכונים לנו בחיים הפרטיים ובחיים הלאומיים".
הרב אליקים לבנון, רב השומרון וראש ישיבת אלון מורה, נשא דברים במעמד המרגש: "זכתה המשפחה וזכינו אנחנו לגלעד נחמיה הי"ד שהוא אחד מקורבנות הציבור האלו שמיכאל מקריב את נשמתם של צדיקים, ממרום ישמע הקב"ה וישלח נחמתו למשפחה לישיבה, לישוב ולכל עם ישראל, עם כל הנופלים הקדושים הצדיקים, ימשיך להראותנו ניסים ונפלאות".


