חברת הכנסת לשעבר רות וסרמן-לנדה, עמיתה בכירה במכון משגב ויועצת בחירה ל-EJA, מסבירה בשיחה עם ערוץ 7 שהתגברות האנטישמיות כלפי יהודים באירופה עלולה להיות מופנית בהמשך נגד מגזרים אחרים.

"אירופה מצד אחד רדומה, אבל אני חושבת שיש התעוררות מסוימת אחרי השבעה באוקטובר. אנחנו רואים הרבה מאוד אירועים שקורים, כמו מה שהיה באמסטרדם, שכל החברה רואה והתקשורת מכסה ולכן קשה להתעלם מזה. יש גם הרבה מאוד הפגנות, שבעצם לא כולן קשורות לישראל וליהודים, אבל הן חלק מהתקוממות של האסלאם הקיצוני במדינות אירופה, נגד האזרחים עצמם ולאו דווקא נגד יהודים", אומר וסרמן-לנדה.

לדעתה, אחרי הפוגרום נגד אוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם, היה צריך להעניש את הפורעים ביד קשה. "מה שקרה באמסטרדם זה תכנון מוקדם של פגיעה ביהודים אך ורק בגלל שהם יהודים. אם הגורמים שביצעו את המעשים האלה לא יעצרו ויקבלו עונשים מרתיעים, אירועים דומים יתרחשו בעוד מקומות. צריך לנקוט בצעדים מאוד קשים כדי לעקור דברים מסוג זה מהשורש.

במקביל צריך לחנך לכך שזה אף פעם לא נגמר ביהודים. אנטישמיות לא נגמרת לא ביהודים או במדינת ישראל אלא בסוף מגיעה לאלימות נגד החברה עצמה. ככל שימהרו להבין את זה באירופה זה יציל את החברה האזרחית במדינות השונות", היא מדגישה.

לדעתה "יש סטנדרט הכפול כלפי ישראל וכל מה שקשור אליה ולמדיניות שלה. זו אנטישמיות במסווה או בתחפושת של אנטי-ציוניות או ביקורת 'כאילו' לגיטימית נגד ישראל. מדובר בביקורת לא מידתית שמטרתה לנגח את היכולת של היהודים שיהיה להם את כוח המגן של מדינת ישראל".

ומה צריכה מדינת ישראל לעשות אל מול גל האנטישמיות? "קודם כל העובדה שמדינת ישראל קיימת וחזקה היא כוח עצום עבור יהודים באשר בהם. כי יש להם מוצא - מה שלא היה לפני הקמת המדינה. אני חושבת שצריכה להיות מדיניות סדורה, אסטרטגית ומנחה כיצד מתמודדים עם אנטישמיות. כל הנושא של הסברה הוא חלק בלתי נפרד מהמערכה. יש מערכה צבאית ולצידה חייבת להיות מערכה הסברתית.

האנטישמיות נמצאת היום ברשתות החברתיות והמאבק על דעת הקהל העולמית הוא חלק בלתי נפרד ואולי גם לא פחות חשוב מהמאבק הצבאי. לשם כך חייבת מדינת ישראל לשנס מותניים ויחד עם הקהילות היהודיות שמהוות מכפיל כוח מטורף, להילחם ולהיאבק באנטישמיות", היא מסכמת.