מעל 8,000 משרתי מילואים ובני משפחותיהם השתתפו במופע הצדעה של עירית ירושלים למילואימניקים ובני משפחותיהם שנערך אמש ובין היותר הופיע בו הזמר אברהם פריד.
פריד אמר לערוץ 7 כי ההוקרה למשרתי המילואים חשובה מאין כמוה. "באנו לחזק את המשפחות, את החיילים, גם הנשים, שלא פשוט להן בבית. באנו לחזק, לשמוח ולשמח, ואין דרך יותר טוב משירה ומסרים חיוביים. אני מקווה שיהיה בהצלחה והעיקר שננצח".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר כי האירוע היא חלק ממהלך שלם של הוקרה. "עברנו שנה של גבורה, נחישות, אמונה, ערבות הדדית, מסירות, הקרבה, של עם שכולו מגויס כדי להכות באויבים, כדי לנקום את הטבח הנורא שביצע בנו חמאס, כדי להחזיר לנו את הכבוד הלאומי והגאווה הלאומית, להשיב את הביטחון ואת תושבי הדרום והצפון הביתה. האנשים, הנשים והילדים הגיבורים שבאו לכאן הם על ראש שמחתנו. אנחנו מוקירים אותם כמדינה, כעם וכממשלה ועוטפים אותם ודואגים להם.
אנחנו עובדים בימים האלה על תוכנית ענקית של מענקים, הטבות והעדפות עבור המילואימניקים לשנה הבאה. מי שמשרת מקבל - ולא יהיה אחד במדינת ישראל שלא ידע שהמילואימניקים ובני המשפחות שלהם - הם במקום הראשון עבורנו. זה שאנחנו עוטפים אותם זו אמירה ערכית מוסרית, יהודית, לאומית וציונית ראשונה במעלה. הם שמו את הכל בצד והתגייסו עבורנו בשנה הזאת ואנחנו שמים את הכל בצד ומתגייסים כדי לעטוף אותם בצורה הטובה ביותר ולחבק אותם", מוסיף סמוטריץ'.
ראש העיר ירושלים משה לאון מדגיש כי "לכל אחד במשפחה שלו יש חיילי מילואים ואנחנו רואים כמה הם מרכיב חשוב ביותר במדינת ישראל. לציונות הדתית יש חלק גדול מאוד בשירות המילואים הזה. הערב הזה זה אמנם ערב הוקרה קטן יחסית לכל מה שהם עושים, אבל זה בהחלט אירוע מאוד משמעותי".
בין המשתתפים באירוע היה גם צביקה מור שבנו איתן עדיין מוחזק בשבי חמאס בעזה. "באתי לכאן בתפקיד כפול - כמילואימניק וכדי לקרוא את התפילה לשלום החטופים כאבא של איתן. לכבוד הוא לי לומר תודה למילואימניקים ולבני המשפחות, להגיד להם תודה על מה שהם עשו בשבילנו, בשביל כל המדינה, בשביל החטופים.
המילואימניקים, הלוחמים שלנו ובני המשפחות שלהם, הם הכוח שישיב לנו את החטופים. אנחנו מאמינים בזה שרק נקיטת כוח מול חמאס, ייאלץ אותם להחזיר לנו בסופו של דבר את החטופים, כי נכון לעכשיו חמאס מסרב לעסקה".
את הערב הנחתה המגישה הראשית של ערוץ i24news מירי מיכאלי. "אנחנו בתקופה כל כך מורכבת כבר יותר משנה ולצערנו מדווחים בכל ערב על חדשות לא פשוטות. כאן יש לנו הזדמנות לרגע לעצור, להסתכל גם על מה שטוב, על ההתגייסות המדהימה שיש בעם הזה - בין היתר גם של המילואימניקים.
מדובר באנשים שיש להם קריירה ומשפחות ועסקים והרבה דברים בחיים. הם עוזבים הכל ואומרים 'העם הזה והמדינה הזו חשובים לי יותר מכל'. הם מסכנים את החיים שלהם עבורנו ואנחנו צריכים לעצור רגע ולומר להם תודה", מסכמת מיכאלי.