
במחקר חדש, הממומן על ידי הממשלה הבריטית יחד עם מספר ארגוני צדקה, יינתן סיוע כספי מזומן למאות חסרי בית ברחבי בריטניה.
מטרת המחקר היא לבדוק האם מתן הסיוע הכספי יסייע לחסרי הבית להימלט מקו העוני ולחזור למעגל העבודה והחיים השגרתיים.
במסגרת המחקר יאתרו ארגוני הצדקה 360 מחוסרי בית באנגליה ובוויילס. מחציתם ימשיכו לקבל עזרה מארגוני צדקה שונים כפי שקיבלו עד היום, בעוד החצי האחר יקבל עזרה נוספת שתכלול פגישה עם עובדי תמיכה שידונו עם חסרי הבית בבעיות הפיננסיות שלהם, תשלום עבור שכר דירה, חובות שונים, ציוד עבודה, מוצרי צריכה ובית, רהיטים או בגדים חדשים. ארגוני הסיוע לא יעבירו את הכסף ישירות לחסרי הבית, על מנת לא לפגוע בהטבות שונות שמקבלים חסרי הבית עקב חוסר בהכנסה כספית.
ג'ונתן טאן, מייסד ארגון הצדקה Great Change סיפר על מטרת היוזמה החדשה. "בממוצע, כל אדם שאנו עוזרים לנו חוסך בסביבות 35,000 ליש"ט בהוצאה ציבורית". חלק גדול מחסרי הבית בבריטניה הם אסירים לשעבר ששוחררו מהכלא. על פי נתוני ממשלת בריטניה, 13 אחוזים מהאסירים המשוחררים הופכים לחסרי בית, מה שגורם לסיכון גבוה כי הם יחזרו לעולם הפשע.
בארגוני הצדקה מקווים כי הניסוי החדש יסייע גם לשקם את האסירים המשוחררים ויחזיר אותם למעגל העבודה והחיים הרגילים.
בעוד על פי נתונים הממשלה, בשנת 2022 ביצעו 33.2 אחוזים מהאסירים המשוחררים עבירות חדשות וחזרו לעולם הפשע, האסירים המשוחררים שקיבלו סיוע מארגוני הצדקה נטו פחות לבצע עבירות חדשות.
"אנחנו יודעים שמתוך קבוצת העבריינים שלנו לשעבר, כאשר הם עוזבים את הכלא, פחות מ-9 אחוזים מהם ביצעו עבירות פליליות שוב לאחר 12 חודשים", אמר טאן.