גבול ירדן
גבול ירדןצילום: Yaniv Nadav/Flash90

ראש המועצה האזורית חבל אילות חנן גינת מגיב היום (ראשון) לאירוע חדירת רכב לישראל מירדן בערב שישי בערבה.

"כל התרחישים שאנחנו מזהירים מפניהם בחודשים האחרונים מתממשים בשטח - והפעם הצלחה של רכב ירדני לחתוך את התלתלית באזור קיבוץ סמר ולהיכנס לישראל בלי שאיש עוצר אותו", אמר ד"ר חנן גינת.

הוא הוסיף "לצבא לקח כמעט שעה לזהות את החדירה. אם היה מדובר במחבלים, היה להם את כל הזמן שבעולם לעשות כרצונם. למזלנו, הפעם מדובר כנראה בהברחה, אבל כולנו מבינים מה יכול לעשות רכב כזה אם יש בתוכו מחבלים שרוצים לפגע ביישובינו".

גינת קרא לראש הממשלה, לשר הביטחון ולרמטכ"ל להתעורר בהקדם לפני שיהיה מאוחר מדי: "אנחנו עומדים חשופים ומופקרים מול גבול פרוץ - ומפחדים שאנחנו הבאים בתור ושהפיגוע הגדול הבא יקרה כאן. זה הזמן להשקיע משאבים בגבול הזה, להציב בו כוחות צבא מתוגברים ואמצעים טכנולוגיים ולחזק את הביטחון של תושבות ותושבי חבל אילות".