ח"כ מתן כהנא (המחנה הממלכתי) מסביר בראיון לערוץ 7 מדוע לדעתו החלטת שר הביטחון לבטל באופן גורף את האפשרות להוציא צווי מעצר מנהלי נגד יהודים - מוטעית.

"אני חושב שהרב יעקב מדן ביטא את עמדתי בצורה מצוינת. בסופו של דבר מעצר מנהלי הוא כלי שצריך להשתמש בו במשורה מעט מאוד פעמים אבל להשאיר אותו בידי כוחות הביטחון והשב"כ. הוא נועד להילחם בתופעות מאוד רעות, שבלי הכלי הזה כנראה יהיה קשה להילחם בהן. אי אפשר לשלול אותו באופן גורף - כי זו טעות חמורה.

אנחנו יודעים שכלפי טרור פלסטיני משתמשים בכלי הזה הרבה וטוב שכך. לגבי גורמים עברייניים, אני מבין שלא משתמשים בזה כמעט בכלל. בסוף מדובר בשלילת חירותו של אדם, בלי שזה מסתיים בהליך פלילי שנגמר בפסק דין. לכן בדמוקרטיות אנחנו צריכים להיות מאוד זהירים עם כלי מסוג זה ולא נכון להפסיק לגמרי את השימוש בו", אומר כהנא.

חבר הכנסת נשאל האם לדעתו יש קשר בין צווי המעצר שהוצאו על ידי בית הדין בהאג לנתניהו וגלנט לבין העובדה שטרם הוקמה ועדת חקירה ממלכתית. "אני לא הייתי רץ לעשות את החיבור הזה", משיב כהנא. "בסוף, בית הדין הבינלאומי בהאג הוא פשוט מוסד אנטישמי, ואני לא זוכר שהם הוציאו צווי מעצר נגד אסד שטבח חצי מיליון מבני עמו. ועדת חקירה ממלכתית צריכה לקום אחרי אסון כל כך גדול שפקד אותנו. האם בשוליים זה היה משפיע על החלטות? זה לא משנה. בית הדין הבינלאומי בהאג זה מוסד אנטישמי ואני לא חושב שאנחנו צריכים לקחת את האשמה עלינו".

כהנא מתייחס גם לסוגיית חוק הגיוס. "אני לא מחפש להפיל את הממשלה דרך זה, אלא את הדבר האמיתי: שהם יירתמו למאמץ המלחמתי ויצטרפו לנשיאת האלונקה שאנחנו, הציבור המשרת, נושא במשך יותר משנה על הכתפיים.

נכון, כנציג באופוזיציה אני מעוניין בבחירות ובהחלפת הממשלה הרעה הזו, אבל אם אם היא תעשה את הדברים הנכונים בהקשרים של גיוס, אז עדיף שכך. בסוף, אני חושב שכולנו מבינים עכשיו, שאנחנו חייבים שאחינו החרדים יצטרפו למאמץ".

לסיום, חבר הכנסת, מתייחס לסוגיית הכללת נשות הלכה בגוף הבוחר של מועצת הרבנות הראשית. "לדעתי יש עכשיו, בתוך החוק של מועצת הרבנות הראשית, הזדמנות לתקן עוול ולתת מקום בגוף הבוחר לנשות הלכה ולהאדיר את לימוד התורה הנשי של הציבור הדתי לאומי. לצערי שמחה רוטמן עדיין לא מרים את הכפפה".

לדעתו אין לחשוש מכך שמהלך כזה יביא גם נשים רפורמיות לגוף הבוחר. "אני אומר בצורה מאוד ברורה שרב הוא רק מי שהרבנות הראשית לישראל הסמיכה אותו. בגוף הבוחר צריך להיות רוב רבני ואחרי שהוגדר מיהו רב, נכון לתת מקומות ייחודיים לאותן נשות הלכה שלמדו במוסדות שלנו".