גלי צה"ל
גלי צה"לצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

חבר הכנסת ניסים ואטורי הניח היום (שני) על שולחן הכנסת הצעת חוק לפיה תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל תופרט.

לפי הצעת החוק, היחידה הצבאית של גלי צה"ל תיסגר בתוך שנתיים מיום אישור החוק ויופסק שירותם של חיילים בתחנה. התדרים המופעלים כיום על ידי גלי צה"ל וגלגל"צ יועברו לזוכה במכרז שיופעל על ידי מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, תוך שמירה על שידורים בפריסה ארצית.

במהלך השנתיים הראשונות שלאחר ההפרטה, תוכל התחנה החדשה להמשיך להשתמש בשם "גלי צה"ל", אך לאחר מכן תחויב במיתוג מחודש.

התחנה תהיה רשאית לשדר פרסומות, תשדירי חסות ושירות, ללא מימון ציבורי וללא זיקה למערכת הביטחון.

רעיון הפרטת גלי צה"ל אינו חדש. כבר ב-2017 נבחנה האפשרות להעביר את התחנה למשרד הביטחון או לתאגיד השידור הציבורי, אך בסופו של דבר הוחלט להשאיר אותה במתכונתה הנוכחית. ח"כ ואטורי טוען כי ההצעה נועדה לנתק את הקשר בין התחנה לצה"ל ולבטל את הכפילות עם תחנות ציבוריות אחרות, כגון רשת ב'.

לדבריו: "אין הצדקה לכך שתחנת רדיו תתנהל במסגרת צבאית, על חשבון משלם המסים, ותשמש במה אזרחית שאינה נוגעת לפעילות הביטחונית של צה"ל."

תומכי ההצעה טוענים כי הפרטת התחנה תביא לתחרות בשוק התקשורת, תייעל את השידורים ותבטל שימוש מיותר במשאבים צבאיים. לדבריהם, צה"ל צריך להתמקד במשימותיו הביטחוניות ולא בניהול תחנת רדיו.

מנגד, ישנם מי שמביעים חשש שהפרטת התחנה תפגע באופי הייחודי שלה, שהפך אותה לחלק משמעותי מהשיח הציבורי והתרבותי בישראל. כמו כן, נשמעת ביקורת על כך שהמהלך יפגע בתפקידי חיילים בתחומי התקשורת וביכולתם לתרום מהידע והניסיון שרכשו בשירותם הצבאי.