כשרחל גולדברג, רעייתו של הרב אבי גולדברג הי"ד שנפל בלבנון, הזמינה חברי כנסת לבוא ולנחם בשבעה בזוגות, היא לא האמינה לאן היוזמה הזו תתגלגל.
"הגיעו לשבעה קרוב ל-60 חברי כנסת, כמעט מחצית מחברי הבית, ממפלגות שונות, והופתעתי לשמוע שבמציאות הם לא נותנים למחלוקות האידיאולוגיות להפריע לחברות ביניהם", היא מספרת.
"יש להם אזור שנקרא 'הפרסה' שאליו התקשורת לא מורשית להגיע, ושם הם מרשים לעצמם להיות חברים. להישאר חלוקים – אבל חברים. את היכולת הזו, אנחנו צריכים לשכפל לעוד מקומות", אומרת רחל. "ניתן להחזיק באמת נוקבת וברורה, ובה בעת להישאר אחים וחברים, וזה בדיוק מה שאני מקווה שנוכל לעשות במרכז המורשת שנקים בעז"ה ברוחו של אבי".
לתרומות להנצחת מורשתו של הרב אבי גולדברג הי"ד
כבר בשבעה החליטה רחל, יחד עם ילדיה, שההנצחה הטובה ביותר לאבי תהיה להמשיך את מורשתו במרכז מיוחד שיוקם סמוך לביתם בירושלים. אבי ורחל הם ממקימי קהילת "באורך", קהילה ששמה במרכז את התפילה ועבודת ה' מתוך שמחה, אבל לא מסתפקת בכך, ומפעילה באזור דרום ירושלים שיעורי תורה, התנדבויות ופעילויות חסד שונות.
בכל שבת הולכת קבוצה של מבוגרים ונוער לבית האבות הסמוך לשמוח יחד עם הדיירים, בפורים האחרון נסעה הקהילה לשדרות לחלוקת משלוחי מנות לתושבים ועוד ועוד. הקהילה נודעת גם בזכות ערבי הניגון ושיר שהובילו רחל ואבי בהזדמנויות שונות. ערב הסליחות הראשונות בקהילה כבר הפך למסורת המושכת אליה רבים מתושבי השכונות הסמוכות.
"המנוע של אבי לכל העשייה האדירה שלו היה החיבור לתורה והחיבור לתפילה שבאה מעמקי הנפש", אומרת רחל, "ולכן טבעי לנו שהמרכז שנקים יפעל מתוך בית הכנסת של הקהילה שבה אנו מתפללים יחד עם החברים הרבים שמקיפים אותנו ומלווים אותנו ואנחנו אותם כבר שנים ארוכות".
מכריו של אבי מספרים שהוא היה איש של חיבורים ושל הקשבה. בתקופת הרפורמה המשפטית הוא ורחל תלו שלט גדול על ביתם – "אנשים אחים אנחנו" והזמינו בעלי דעות ועמדות שונות למפגשי שיח. "לאבי הייתה עמדה אידיאולוגית ברורה", מספרים מי שהשתתפו במפגשים, "אבל הוא ידע להתחבר למקום העמוק בנפש גם של בעלי עמדות אחרות ולהקשיב למצוקות שלהם ומה שמפריע להם. מתוך החיבור הזה גם הם הצליחו להקשיב לו – והתרחש חיבור מופלא".
לתרומות להנצחת מורשתו של הרב אבי גולדברג הי"ד
בחייו הצליח אבי לגעת באלפי אנשים – בתלמידים שחינך בתיכון הימלפרב, בזוגות שחיתן דרך ארגון רבני צהר, בחברי קיבוץ גינוסר במסגרת תפילות יום כיפור שהוביל במשך למעלה מ 20 שנה, ביהודים תושבי העיר ממפיס שם שימשו רחל ואבי כשליחי "תורה מציון" ואפילו בלא מעט תיירים שאינם יהודים שהגיעו לישראל והתארחו אצל משפחת גולדברג לסעודות שבת כדי שיוכלו לחוות את האור המיוחד של סעודות שבת בבית יהודי. כעת מבקשת משפחתו להמשיך את הרוח הזו גם לאחר מותו.
הרב דוד אנסבכר, רב קהילת באורך וגיסו של הרב אבי הי"ד מספר שבניין הקבע של הקהילה מתוכנן להיות מרכז לפעילות רוחנית ועשיית חסד. "אני רואה בעיני רוחי זוגות לפני חתונה, מכל המגזרים, שמגיעים לכאן ולומדים כיצד השמחה הפרטית שלהם היא בעצם עוד קומה בבניין עם ישראל. אני רואה איך רבנים צבאיים מגיעים לכאן להשתלמות שבה הם מכניסים רוח ונשמה לתפקיד הרב הצבאי שכבר מזמן אינו פוסק הלכה בלבד, אלא עמוד אש הצועד לפני המחנה, כפי שהיה אבי בעצמו כרב גדוד. וכל זה יהיה מתוך מקום שיתקיימו בו תפילות משמעותיות, בשבתות ובכל יום. שיעורי תורה לציבור רחב – גברים, נשים, נוער וילדים, התנדבויות שיצאו מכאן לרחבי השכונה והעיר. אור גדול ורוח גדולה תצא בעז"ה מהמקום הזה", מסכם הרב אנסבכר.
לרחל חשוב להדגיש עוד נקודה אחת הנוגעת לאופיו של בית הקבע של הקהילה שמוקם ברוחו של אבי, "העובדה שהמקום מוקם בזכות מימון המונים היא כל כך משמעותית בעיני. זה בדיוק אבי. להקים מקום כזה בזכות תרומה של אדם אחד – זה מדהים, אבל להקים אותו עם כל עם ישראל – בעיני זה כבר ממש חלק מהליך הגאולה. אם היה אפשר שלכל אדם תהיה לבנה עם שמו – הייתי עושה גם את זה. אבי היה שליח של עם ישראל. כך הוא חי, כך נפל וכך גם נמשיך את השפעתו בעולם".
לתרומות להנצחת מורשתו של הרב אבי גולדברג הי"ד