
חברות תעופה בארה"ב גובות עמלות שונות מנוסעים, ומגדילות את הרווחים שלהן במיליארדי דולרים.
על פי דו"ח שהגישה ועדת המשנה של הסנאט, כמה חברות תעופה בארה"ב הרוויחו בין השנים 2018 עד 2023 מעל 12 מיליארד דולר מגביית עמלה על בחירת מושב, הליך שבעבר היה כלול במחיר כרטיס הטיסה.
בין היתר מפרט הדו"ח כי חמש חברות תעופה – יונייטד איירליינס, דלתא, אמריקן איירליינס, פרונטייר וספיריט איירליינס, גבו תשלומים גבוהים במיוחד מנוסעים שביקשו לבחור כיסא עם מקום מרווח יותר לרגליים.
"בשנת 2023, יונייטד איירליינס גבתה עד 319 דולר עבור מושב עם מקום נוסף לרגליים, ספיריט איירליינס גבתה עד 299 דולר, דלתא איירליינס גבתה עד 264 דולר, פרונטיר איירליינס גבתה 141 דולר. ואמריקן איירליינס גבתה עד 140 דולר. דמי בחירת המושבים התייקרו והרחיקו לכת. חמש חברות התעופה הללו גובות מהנוסעים תשלום נוסף עבור מרווח נוסף לרגליים, במעבר ובחלונות, או אפילו בחירת מושב מראש, מה שמחייב הורים עם ילדים קטנים לשלם כדי לשבת יחד", נכתב בדו"ח בן 55 העמודים.
כמה מחברות התעופה גם נקטו צעדים על מנת לחייב נוסעים לשלם עבור תיקי יד. חלק מחברות התעופה אפילו שילמו לעובדים תמריצים בכסף מזומן כדי לזהות לקוחות המנסים להימנע מתשלום עמלות על תיקי יד.
"חברות ספיריט איירליינס ופרונטייר שילמו בשנים 2022-2023 סכום של 26 מיליון דולר לצוותי הקרקע שלהן על מנת לתפוס נוסעים שלכאורה לא עקבו אחר מדיניות התיקים של חברת התעופה, ולעתים קרובות אילצו את אותם נוסעים לשלם דמי כבודה או להחמיץ את הטיסה שלהם", נכתב בדו"ח.