תאטרון
תאטרוןצילום: ISTOCK

התיאטרון הישראלי מציג העונה מגוון עשיר של הפקות חדשות, המשלבות בין קלאסיקות בינלאומיות לבין יצירה מקומית מקורית.

מ"אנטיגונה" הנצחית של סופוקלס בעיבוד מודרני, דרך מחווה מרגשת ליצירותיו של חנוך לוין, ועד קומדיה בינלאומית קלילה - הבמה הישראלית מציעה משהו לכל חובב תיאטרון. הנה סקירה של הצגות התיאטרון החדשות והמדוברות שעולות בימים אלה על הבמות ברחבי הארץ.

אנטיגונה - תיאטרון בית ליסין

ההצגה אנטיגונה של תיאטרון בית ליסין היא הפקה מיוחדת המוגבלת ל-50 הצגות בלבד, המבוססת על המחזה של ז'אן אנוי בנוסח עברי של רועי חן. ההצגה נמשכת שעה וארבעים דקות.

במרכז העלילה עומדת אנטיגונה, שמתמודדת עם תוצאות מלחמת אחים טרגית בה נפלו שני אחיה - האחד הוכרז כגיבור וזכה ללוויה ממלכתית, בעוד השני הוכרז כבוגד וגופתו הופקרה ללא קבורה. בניגוד לצו המלך האוסר על קבורת אחיה ה"בוגד", אנטיגונה יוצאת למאבק עיקש בשלטון, כשהיא מונעת ממצפונה.

ההפקה מעלה שאלות מורכבות על היחס בין מוסר ופוליטיקה, בין משפחה ומדינה, ובין הפרט לקולקטיב. המחזה המקורי נכתב ב-1944 כגרסה מודרנית לטרגדיה היוונית של סופוקלס.

את ההצגה מביים יאיר שרמן, במאי מוערך שביים הפקות משמעותיות כמו "המלט", "הדה גאבלר" ו"מותו של סוכן". בתפקידים הראשיים משחקים ששון גבאי וליהי קורנובסקי, לצד צוות שחקנים מרשים הכולל את יורם טולדנו, קרן צור, יעל וקשטיין ואחרים. ההצגה מוצגת בתיאטרון בית ליסין בתל אביב, באולם דיזנגוף, ומחיר הכרטיס עומד על 126 ₪.

מי שלא נולד מפסיד - תיאטרון הקאמרי

"מי שלא נולד - מפסיד " של תיאטרון הקאמרי היא הפקה מיוחדת שעלתה לרגל 80 שנה להולדתו של המחזאי הנודע חנוך לוין. ההצגה היא מעין מסע תיאטרלי המשלב קטעים נבחרים מיצירותיו של לוין - ממחזותיו, שיריו ומערכוניו.

את ההצגה מביים טל ברנר, והיא משלבת צוות אמנותי מרשים הכולל את ערן עצמון (תפאורה), אורנה סמורגונסקי (תלבושות), איתמר גרוס (ניהול מוסיקלי), אריאל נ. וולף (תנועה) ונדב ברנע (תאורה).

בהצגה משתתף צוות שחקנים מוכשר הכולל את לאורה ריבלין, רמי ברוך, אולה שור סלקטר, יניב סויסה/נדב אסולין, כינרת לימוני/מורן ארביב גנס, גלעד שמואלי/אלון סנדלר, נוי הלפרין ותום חודורוב.

התוכן נע בין נושאים מרכזיים ביצירתו של לוין: אהבה, החמצה, תשוקה ואומללות, כשברקע מרחפת תמיד המלחמה. ההצגה משלבת ביצועים חדשים לשיריו המוכרים של לוין בליווי מוסיקה חיה. היא מתוארת כ"קרנבל לוויני" המשלב הומור ועצב, או כפי שמתואר - "מצחיק עד דמעות ועצוב עד גיחוך".

חשוב לציין שההצגה נמשכת כשעה וחצי, וכוללת אזהרת טריגר לצופים: במהלכה נשמעים קולות ירי ואזעקה, ונעשה שימוש באביזר במה דמוי סיגריה. ההצגה מוצגת בתיאטרון הקאמרי בתל אביב, כשמחיר הכרטיס עומד על 99 ₪.

חתונה מושלמת

קומדיה בינלאומית מצליחה שמגיעה לישראל, מאת המחזאי רובין האודן ובתרגומו של דניאל לפין. את ההצגה מביא התיאטרון הארצי מיסודו של סמי לוי, בבימויו של עידו רוזנברג.

העלילה המרכזית מתרחשת בבוקר החתונה, כאשר החתן מתעורר במיטה במלון לצד אישה זרה שאיתה, כנראה, בילה את הלילה. כשהכלה בדרך למלון והחתונה אמורה להתקיים בעוד שעות ספורות, מתחילה קומדיית מצבים סוערת שבה החתן מנסה להסתיר את אירועי הלילה - אך לא בהצלחה יתרה.

השחקנים המרכזיים בהצגה הם טלי אורן, משי קלינשטיין, גיל ארי כהן או נדיר אלדד בתפקיד מתחלף, יעל עמית, אבירם אביטן או רפאל עבאס בתפקיד מתחלף, והגר אנגל או בל וענונו בתפקיד מתחלף.

הצוות היצירתי מאחורי ההפקה מורכב מאנשי מקצוע מהשורה הראשונה: לילי בן נחשון אחראית על עיצוב התפאורה, אביה בש על עיצוב התלבושות, אמיר לקנר על המוסיקה, ומתן פרמינגר על עיצוב התאורה. אלון קטן משמש כעוזר במאי, דניאל רבינוביץ כמפיק, ואיתי ברלינר אחראי על השיווק והמכירות.

משך ההצגה הוא שעה וחצי, והיא מוצגת במגוון רחב של אולמות ברחבי הארץ, כולל היכלי תרבות בתל אביב, הרצליה, חיפה, ראשון לציון, ירושלים ובאר שבע. מחירי הכרטיסים נעים בין 86 ל-149 שקלים, כתלות במיקום ובמועד ההצגה. ניתן לרכוש כרטיסים מוזלים כאן.

האבא שיכולתי להיות - תיאטרון הבימה

האבא שיכולתי להיות היא דרמה ישראלית חדשה מבית תיאטרון הבימה, שנכתבה על ידי איתי סגל ומבוימת על ידי משה קפטן. ההצגה מציגה סיפור מרגש ועכשווי העוסק במורכבות של משפחה מודרנית.

העלילה מתמקדת בזוג, מולי וגידי, שלפני 15 שנים הביאו לעולם את בתם מיכאלה בהליך פונדקאות בארצות הברית. הם גידלו אותה באהבה ושמרו על קשר טוב עם הפונדקאית, תוך שקיפות מלאה לגבי נסיבות הולדתה. הם הבטיחו למיכאלה שכשתגיע לגיל 18 תוכל ליצור קשר עם תורמת הביצית. אולם המצב מסתבך כשמתגלה שמיכאלה כבר יצרה קשר עם התורמת בלי ידיעתם. דווקא בזמן משבר בזוגיות שלהם, הם נאלצים לצאת למסע משפחתי מטלטל שבוחן מחדש את משמעות המושג 'משפחה' בעידן המודרני.

בהצגה משתתף צוות שחקנים מוביל הכולל את אבישי מרידור, ישי בן משה, אורלי זילברשץ, דריה רוזן, דב רייזר, יובל סלייפר ואילנה קיוויתי. משך ההצגה הוא שעה וארבעים וחמש דקות, והיא מוצגת באולם מסקין בתיאטרון הבימה בתל אביב. מחיר הכרטיסים עומד על 100 שקלים. האבא שיכולתי להיות היא הצגה מקורית שמציפה שאלות מורכבות על זהות, הורות ומשפחתיות בעידן של טכנולוגיות פריון מתקדמות.

ולפני שמזמינים כרטיסים להצגות תיאטרון בישראל - כדאי לדעת:

שימו לב למשך ההצגה - משך ההצגה יכול להשתנות משמעותית בין הפקה להפקה, מה שחשוב לדעת מראש לצורך תכנון הערב.

בדקו את מחירי הכרטיסים בכל התיאטראות - המחירים משתנים בין התיאטראות השונים, כשהטווח נע בין 86 ל-149 שקלים. לעתים ניתן למצוא מבצעים והנחות מיוחדות.

חפשו כרטיסים מוזלים באינטרנט - באתר https://www.theater-israel.com למשל, ניתן למצוא כרטיסים מוזלים להצגות רבות. מומלץ לבדוק באתר לפני רכישת כרטיסים במחיר מלא.

שימו לב לאזהרות תוכן - חלק מההצגות מכילות אלמנטים שחשוב להיות מודעים אליהם מראש. למשל, ב"מי שלא נולד מפסיד" יש שימוש בקולות ירי ואזעקה.

בדקו את מיקום האולם - אותה הצגה יכולה לרוץ במספר אולמות שונים. חשוב לוודא את המיקום המדויק של ההצגה שבחרתם.

בררו לגבי שחקנים מתחלפים - בחלק מההפקות יש תפקידים מתחלפים, כך שהרכב השחקנים עשוי להשתנות בין הצגה להצגה.

התעדכנו במספר ההצגות המתוכנן - לעתים מדובר בהפקות מוגבלות, כמו במקרה של "אנטיגונה" שמוגבלת ל-50 הצגות בלבד.

הזמינו כרטיסים מראש - במיוחד להצגות פופולריות או כאלה עם מספר הצגות מוגבל, מומלץ להזמין כרטיסים זמן רב מראש.

בדקו אפשרויות חנייה - מומלץ לבדוק מראש היכן ניתן לחנות בקרבת התיאטרון ומה העלויות הכרוכות בכך.