מרכז של אונר"א לאחר פעילות של צה"ל
מרכז של אונר"א לאחר פעילות של צה"לצילום: Oren Cohen/Flash90

בזמן שבישראל מונעים את פעילות אונר"א, שחלק מאנשיו השתתפו בטבח ב-7 באוקטובר, בבריטניה מעודדים את הפעילות בתרומה משמעותית ומעוררים מורת רוח במערכת המדינית.

השרה לפיתוח בין-לאומי במשרד החוץ הבריטי, אנאליס דודז, צפויה להודיע היום (שני) על מימון בסך של כ-88 מיליון שקלים לסיוע הומניטרי לעזה ותוספת של יותר מ-30 מיליון שקלים שתועבר ישירות לאונר"א.

"בריטניה מחויבת לתמוך בקהילות הפגיעות ביותר באזור, מתחייבת להעביר מימון נוסף לאונר"א, ולתמיכה ברפורמות ברשות הפלסטינית. ישראל חייבת לפעול מידית כדי להבטיח כניסת סיוע הומניטרי ללא מכשולים לעזה", טענה השרה.

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר טען באחרונה כי ארצו "מודאגת" מאישור הצעת החוק האוסרת פעילות של אונר"א בישראל.

לפני כן הודיע שר החוץ ישראל כ"ץ באופן רשמי על ביטול ההסכם משנת 1967 בין ישראל לאונר"א לאחר שהכנסת אישרה את החוק לפיו פעילות אונר"א בארץ תופסק.

השר כ"ץ אמר: "אונר"א - הארגון שעובדיו השתתפו בטבח ה-7 באוקטובר ושרבים מעובדיו הם פעילי חמאס - הוא חלק מהבעיה ברצועת עזה ולא חלק מהפתרון. לאו"ם הוצגו אינספור ראיות אודות פעילי חמאס העובדים באונר"א ואודות שימוש במתקני אונר"א למטרות טרור, ודבר לא נעשה בעניין. יתרה מזאת, גם את ההמלצות של האו"ם עצמו, שנכתבו בדוח קולונה, אונר"א בחר לא ליישם.

אל תאמינו למי שאומר לכם שאין תחליף לאונר"א. כבר עכשיו הרוב המכריע של הסיוע ההומניטרי מועבר דרך ארגונים אחרים, ורק 13 אחוזים ממנו מועבר דרך אונר"א. מדינת ישראל מחויבת לדין הבינלאומי ותמשיך לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה באופן שלא יפגע בביטחון אזרחי ישראל", אמר כ"ץ.