מפקד גדוד נחשון בחטיבת כפיר, סא"ל יואל גליקמן, שנפצע באורח קשה לפני כשבוע וחצי בקרב ברצועת עזה, התאושש וחזר ללחימה.
בתמונה שפרסם דובר צה"ל היום (שני) מביקורו של סגן הרמטכ"ל אמיר ברעם ברצועת עזה נראה גליקמן לצדו ולצד מח"ט כפיר יניב בארוט.
גליקמן נפצע בקרב בג'באליה בהיתקלות בו נפל רס"ל (במיל') רואי ששון ז"ל, בן 21 ממבשרת ציון. הוא הגיע בכיסא גלגלים להצדיע בהלוויה לששון שהיה הקשר בחפ"ק שלו.
גליקמן סיפר בהלוויה: "לפני כמה ימים בפעולה רחבה מצאת את עצמך נוטש את תפקיד הקשר ורץ לעבר משימת השמדה משמעותית. גם אתמול אחר הצהריים חתרת למגע יחד עם המ"פ שלך, אך מחבל נתעב פגע בך".
המג"ד הוסיף על הפציעה האישית: "רצתי מיד כדי לחפות עליכם וקיבלתי כדור בחזה. תוך כדי החילוץ שלך חיסלנו את המחבלים. אנחנו במלחמה על קיומה של המדינה. במלחמה זו עלינו להיות מאוחדים ונחושים, רק כך נוכל להבטיח את קיומו של עם ישראל בארץ ישראל. נזכור ונזכיר את רואי כלוחם שחירף את נפשו על נצח ישראל".
הוא נכנס לתפקידו במהלך המלחמה. ב-7 באוקטובר הוקפץ גליקמן מקורס פיקוד ומטה לאזור עוטף עזה והשתתף בלחימה נגד מחבלי חמאס בקיבוצים שהותקפו. ימים ספורים לאחר מכן נולדה לו בת.