במהלך הכנות החג הקרב, שף בנימין גבירץ, בשיתוף פעולה יוצא דופן עם שף כפיר רפאל, מציג מתכון קלאסי לסופגניות פרווה לקראת חג החנוכה.
מצרכים:
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כפית מלח
כוס מים
1/3 חבילת מחמאה
2 ביצים
אבקת סוכר
ריבת תות
אופן ההכנה:
במיקסר, הניחו את הקמח עם השמרים, הביצים והסוכר. הוסיפו מים ומלח תוך כדי לישה.
הוסיפו את המחמאה ומשך הלישה עד לקבלת בצק אחיד. הניחו בקערה משומנת והתפיחו לשעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
גלגלו כדורים בגודל 60 גרם והתפיחו שוב.
טגנו בשמן עמוק על חום בינוני שלא יעלה על 160 מעלות, 2 דקות מכל צד, והוציאו.
מלאו בריבת תות בעזרת מזרק או סקויזר, פזרו אבקת סוכר בשפע והגישו.
המתכון מומלץ במיוחד לשוחרי המתוקים לקראת החג, ומבטיח להוסיף עוד שמחה לשולחן החג.