במהלך הכנות החג הקרב, שף בנימין גבירץ, בשיתוף פעולה יוצא דופן עם שף כפיר רפאל, מציג מתכון קלאסי לסופגניות פרווה לקראת חג החנוכה.

מצרכים:

חצי קילו קמח לבן

כף שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

כפית מלח

כוס מים

1/3 חבילת מחמאה

2 ביצים

אבקת סוכר

ריבת תות

אופן ההכנה:

במיקסר, הניחו את הקמח עם השמרים, הביצים והסוכר. הוסיפו מים ומלח תוך כדי לישה.

הוסיפו את המחמאה ומשך הלישה עד לקבלת בצק אחיד. הניחו בקערה משומנת והתפיחו לשעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

גלגלו כדורים בגודל 60 גרם והתפיחו שוב.

טגנו בשמן עמוק על חום בינוני שלא יעלה על 160 מעלות, 2 דקות מכל צד, והוציאו.

מלאו בריבת תות בעזרת מזרק או סקויזר, פזרו אבקת סוכר בשפע והגישו.

המתכון מומלץ במיוחד לשוחרי המתוקים לקראת החג, ומבטיח להוסיף עוד שמחה לשולחן החג.